Oyak, ucuz ‘Amerikan villası’ yapıp satacak

Güncelleme Tarihi:

Oyak, ucuz ‘Amerikan villası’ yapıp satacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2002 01:42

Oyak Holding Genel Müdürü Coşkun Ulusoy, ‘‘2002 yılında yeni bir şehirleşme projesi başlatacağız. Türkiye'ye gelmemiş Amerikan konutlarını getireceğiz. Türkiye'de bunlara villa diyorlar, ama bunlar villa değil. Onları çok ucuza getirmek mümkün’’ dedi.

Kriz yılının en başarılı şirketleri arasında yer alan Oyak, 2002 yılında ucuz villa üretip satacak. Ekonomist Dergisi tarafından 2001'de ‘‘Yılın Profesyonel Yöneticisi’’ seçilen Coşkun Ulusoy, 2002 yılında Oyak'ın şaşırtıcı yeni projelere imza atacağını söyledi.

Ekonomist'in haberine göre, Oyak 2002 yılında yeni bir şehirleşme projesiyle Türkiye'de ucuz villa-konut üretimine başlayacak. Oyak Genel Müdürü Coşkun Ulusoy, ‘‘Türkiye'ye gelmemiş Amerikan konutlarını getireceğiz. Türkiye'de bunlara villa diyorlar, ama bunlar villa değil. Onları çok ucuza getirmek mümkün. Halkımızı bu beton ve çimentolardan kurtarmamız, yeni teknolojiyi tanıtmamız gerek’’ diyor. Türkiye'nin şu andaki şehirleşme modeliyle bir yere gidemeyeceğini belirten Ulusoy, hayat kalitesini artıracak çözümler üretmek gerektiğine dikkat çekiyor.

KAZANMAK İÇİN HÜCUM

Oyak'ın başına geldiği 2000 yılında henüz krizin olmadığını belirten Ulusoy, şöyle konuşuyor:

‘‘Çok dikkatli adımlar atılarak belirli bir yerlere gelinmiş Çok dikkatten dolayı da bazı fırsatlar kaçırılmış. Ne çok atılgan, ne çok tutucu olmak gerekiyor bence. İkisinin arasında bir yerde olmak daha doğru. Bazen gaza, bazen frene basarsınız, ama ikisini hiç yapmadan bir yere gidemezsiniz. Benim tarzım biraz daha fırsatları görmek, yakalamak. Kriz ve fırsat aynı kelimedir derler. Denge bozulunca fırsat ortaya çıkar. Böyle durumda tutucu bir idare içine kapanır, ama biz önceklikle fırsatların çıkacağını düşünerek program, harcama ve yatırım yetkisi istedik. Bize bu yetki hemen verildi. Kazanmak için hücum gerekir. Krizde herkes maliyetleri kısmakla uğraştı, biz ise geliri artırmanın yollarını aradık.’’

YÜKLENDİK, BURADAYIZ

2001 Ocak ve Şubat'a büyük nakitlerle girdiklerini söyleyen Coşkun Ulusoy, ‘‘Elimizdeki nakitlerle yüklendik ve buradayız. Banka aldık, fabrika aldık. Elimizde yarım katrilyona yakın nakit var. Kriz dönemlerinde mobil olamamak büyük sıkıntıdır. Biz, bunu çözdük’’ dedi.

2002 yılında yeni fırsatlar doğmasa da yatırımlarını sürdüreceklerini söyleyen Coşkun Ulusoy, ‘‘Geçen yıl dengesizlikten kaynaklanan beklenmedik fırsatları kullandık. Bu yıl böyle olmayabilir’’ diye konuştu.

Sümerbank'ı aldık trilyonlar kazandık

Oyak'ın Sümerbank'ı Ağustos'ta devraldıktan sonraki 4.5 ay içinde üç haneli trilyonlar kazandığını belirten Coşkun Ulusoy, Sümerbank'la 300 şubeye doğru gittiklerini söyledi. Bazı bankalarda geçmiş yıllardan kalma sıkıntıların olduğuna işaret eden Ulusoy, ‘‘Bizde böyle bir sıkıntı yok. Yepyeni bir sayfayla başlayan büyük bir banka var. Oyakbank ile Sümerbank birleştiğinde 200 trilyon lira sermayeli bir banka olacak’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!