OYAK, Erdemir'de Arcelor'a kapıyı açık tutuyor

Güncelleme Tarihi:

OYAK, Erdemirde Arcelora kapıyı açık tutuyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2006 15:36

OYAK, Rekabet Kurulu’nun Erdemir hisselerini devralmak üzere kurulan Ataer Holding’in yüzde 41’inin Arcelor’a devri konusunda henüz karar vermemiş olması nedeniyle doğan zaman sıkıntısı yüzünden Erdemir hisselerinin, Ataer Holding tarafından devralınmasının öngörüldüğünü açıkladı.

OYAK ve Arcelor’un, Erdemir hisselerinin satın alınması işleminin bitmesinden sonra, gerekli tüm yasal izinlere tabi olmak kaydıyla, müzakerelerini devam ettirecekleri bildirildi.

OYAK Genel Müdürlüğü, Erdemir hisselerini ÖİB’den tek başına tek başına devralma kararıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, OYAK’ın hisselerinin tamamına sahip olduğu Ataer Holding’in yüzde 41 oranındaki hissesinin Arcelor’a devrinin uygun olup olmadığının tespitine ilişkin olarak Rekabet Kurulu’na 29 Aralık 2005 tarihinde başvurduğu hatırlatıldı.

Gerekli kararın Rekabet Kurulu’ndan 17 Şubat 2006 itibariyle de alınamadığına dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi: "Kararın ne zaman alınacağına yönelik kati bir tarih de belirtilmemiştir. Diğer yandan, hisselerin devralınması için ÖİB’ce tanınan süre 6 Mart 2006 tarihinde dolmaktadır. Dolayısıyla, Rekabet Kurulu’ndan bir karar için beklemenin sürdürülmesi durumunda 3 milyar dolar mertebesinde finansman ve destek sağlayan Türk ve yabancı bankaların hazırlıklarını yapabilmeleri ve Türk ve uluslar arası hukuk gereklerinin yerine getirilebilmesi açısından bir zaman sıkıntısının doğmakta olduğu değerlendirilmiştir. Bu durumda, diğer hususlara ilaveten, zaman kaybetmenin yol açabileceği problemlere meydan vermemek için özelleştirmeye tabi Erdemir hisselerinin, OYAK’ın tamamına sahip olduğu Ataer Holding tarafından alınması öngörülmüştür. Bu yönde gerekli girişimler yapılmış olup, ilgili Kurumlara bu yönde bilgi verilmiştir."

Açıklamada, OYAK ve Arcelor’un, Erdemir hisselerinin satın alınması işleminin bitmesinden sonra, gerekli tüm yasal izinlere tabi olmak koşuluyla, müzakerelerini münhasıran devam ettirme ve çeşitli alanlarda işbirliği imkanlarını araştırma konularını değerlendirdikleri bildirildi. Açıklamada, "Ancak, bu konuda, herhangi bir anlaşma bulunmamaktadır" denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!