Oy avcılığı yapan belediyelere önlem

Güncelleme Tarihi:

Oy avcılığı yapan belediyelere önlem
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

DSP Hükümeti, belediyelerin devlet parasıyla oy avcılığı yapmasını önlemek için tedbir aldı. İller Bankası kaynaklarından belediyelere alt yapı yatırımları için ayrılan ödenek, seçimlerden önce sınırlı kullandırılacak. Paranın büyük bölümü seçimlerden sonra yeni başkanlara verilecek.

Bayındırlık Bakanı Ali Ilıksoy koltuğuna oturur oturmaz, belediyelerin baskısı ile karşılaştı. Tüm belediyeler İller Bankası'ndan alt yapı yatırımı için ayrılan 1999 yılı ödeneğinin seçimlerden önce kendilerine verilmesi için ısrar etmeye başladılar. Ancak belediyelerin 1999 yılının tümü için ayrılan bu parayı seçim öncesinde oy

avcılığı için kullanma riskini gören Ilıksoy, tedbir aldı. Ilıksoy, aldığı karar ile ödeneklerin yalnızca yüzde 25'ini seçimlerden önce belediyelere gönderilmesini kararlaştırdı. Belediyelerin büyüklüklerine göre belirlenen ödeneklerin yüzde 75'i seçim sonrasına kaldı.

Ödeneğin tamamının gönderilmesi durumunda, Nisan'da seçilecek belediye başkanına yalnızca borç kalacağını belirten Ilıksoy, İller Bankası ödeneklerinden ayrılan paranın yüzde 25'lik bölümünün hiç bir parti ayrımı gözetilmeksizin istekte bulunan tüm belediyelere gönderildiğini belirtti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!