'Otomotiv sektörü gelecek yıl daha iyi olur'

Güncelleme Tarihi:

Otomotiv sektörü gelecek yıl daha iyi olur
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2006 11:02

Toyotasa Genel Müdürü İbrahim Orhon, otomotiv pazarının bu yılı geçen senenin yüzde 14-15 kadar altında tamamlayacak gibi göründüğünü kaydetti.

Haberin Devamı

Soruları yanıtlayan Orhon, otomotiv sektörünün 2006 yılına çok iyi başladığını söyledi. Yılın ilk beş ayında ulaşılan yıllık temponun sektörü 2005'in de üzerine çıkaracak gibi göründüğünü ancak, Mayıs sonunda yaşanan dalgalanmanın yarattığı belirsizlik ortamı ile tüketicinin güveninde biraz azalma olduğunu anlatan Orhon, ”Temmuz ayından itibaren de geçen yıla göre pazarımız yüzde 35'ler civarında daraldı. Bu daralma Kasım ayına kadar devam etti” dedi.

Auto Show'un etkisiyle Kasım ayında işlerin biraz açıldığını ifade eden Orhon, otomotiv pazarının bu yılı geçen senenin yüzde 14-15 kadar altında tamamlayacak gibi göründüğünü kaydetti.

İbrahim Orhon, “Ancak ben yüzde 15 altında olmasına çok karamsar gözle bakmıyorum. Öyle de olsa son 10 yıl ortalamalarının yine de üzerinde bir pazar görüyoruz. Üstelik bu üst üste üçüncü yıl istikrarlı bir pazar seviyesinin korunduğu bir dönem olacak” diye konuştu.

“ÜST ÜSTE SATIŞLARIMIZI ARTIRDIĞIMIZ BEŞİNCİ YILIMIZ OLACAK”

Haberin Devamı

Toyotasa'nın satışlarının geçen yıla göre hala artıda bir performans gösterdiğine işaret eden Orhon, pazar paylarını binek otomobilde geçen seneye göre yüzde 1,3 artırdıklarını, Kasım ayını binek otomobilde ikinci marka olarak bitirdiklerini belirtti.

Orhon, “Yıl sonu hedefimizi ilk koyduğumuz hedefe göre biraz daha düşük gerçekleştireceğiz ama bu bizim üst üste satışlarımızı artırdığımız beşinci yılımız olacak. Yani geçen seneden daha fazla satmış olacağız” dedi.

Aralık ayının sektör açısından canlı bir ay olduğunu, bu yıl da öyle geçmesini beklediklerini ifade eden Orhon, 2007 yılında özellikle C segmentinde tanıtımlar ve ticari araçlarda yenilikleri olacağını açıkladı. Önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerin sektöre etkilerini de değerlendiren Orhon, şunları kaydetti:

“Şu anda bir belirsizlik var. Bu belirsizlik düşüncemize göre 2007'nin ilk çeyreğine kadar, hatta Mayıs ayına kadar sürebilir. Mayıs ayından sonra belirsizliğin ortadan kalkacağını, piyasada yine eski temponun yakalanacağını, gelecek yıl otomotiv sektörünün bu yıldan daha kötü bir performansının olmayacağını düşünüyoruz.”

Haberin Devamı

Orhon, Toyotasa'nın satışlarında yüzde 11 artış beklediklerini, gelecek yıl ciro ile ilgili hedeflerinin de 1 milyar YTL'yi geçmek olduğunu belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!