Otomobilde bayram mesaisi

Güncelleme Tarihi:

Otomobilde bayram mesaisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2001 02:05

Ucuz otomobil fırsatı, bayramda da devam ediyor. Otomotivciler, tüketicilerin ‘‘ucuz otomobil fırsatından’’ yararlanmaları için bayram boyunca mesai yapıyor. Birçok bayii, bayramda kapılarını açıyor.

Bu uygulamayla, otomobil satın almayı ya da otomobili değiştirmeyi düşününler, vergi ve kampanya fırsatlarından bayramda da yararlanabilecekler. Bu arada ucuz otomobil için sayılı gün kaldı. Yeni yılın ilk zammı Taşıt Alım Vergisi'nde yaşanacak. Otomobil fiyatında KDV'den sonra en yüksek orana sahip olan Taşıt Alım Vergisi tutarları 1 Ocak 2002'den geçerli olmak üzere yüzde 53.2 oranında artacak. Böylece 950 kg ve altında ağırlığa sahip sıfır kilometre otomobillerin 533 milyon 800 bin lira olan Taşıt Alım Vergisi yeni yılda 817 milyon 780 bin liraya, 951-1.200 kg arasındaki otomobillerin de 891 milyon 370 bin lira olan Taşıt Alım Vergisi 1 milyar 365 milyon 570 bin liraya yükselecek.

1201-1600 kg. ağırlığındaki otomobillerin Taşıt Alım Vergisi 1 milyar 911 milyon lira, 1601-1800 kg ağırlığındaki otomobillerin alım vergisi 2 milyar 731 milyon lira olurken, 1801 kg ve üstü otomobillerin vergisi ise 3 milyar 277 milyon lira olacak.

Bu tutarlar birinci derece lüks otomobiller için 3 kat, ikinci derece lüks otomobiller için 2 kat, üçüncü derece lüks otomobiller için de 1.5 kat olarak uygulanacak. Taşıt Alım Vergisi otomobilin ağırlığına göre belirleniyor, bir otomobilin lüks sayılabilmesi için ise motor hacminin 1600'ün üstünde olması gerekiyor. 1600'ün üstünde motor hacmine sahip otomobiller üçüncü derece lüks, 1800 cc motor hacimli otomobiller ikinci derece lüks, 2000 cc'nin üstündeki otomobiller ise birinci derece lüks sayılıyor.

Türk otomotiv pazarında en çok satılan otomobillerin Taşıt Alım Vergisi, yeni yılda şu şekilde uygulanacak:

950 kg. ve altı (817 milyan 780 bin lira): Toyota Yaris, Şahin, Doğan, Palio, Siena, Suzuki Swift, Suzuki Maruti, Skoda Felicia, VW Lupo, Renault Twingo, Renault Clio Symbol, Peugeot 106, Citroen Saxo, Daewoo Matiz, Daewoo Lanos, Ford Ka, Ford Fiesta, Opel Corsa, Hyundai Atos, Hyundai Accent, Opel Corsa.

951-1200 kg.(1 milyar 365 milyon lira): Alfa Romeo 156, Opel Astra, VW Polo, Renault Clio 1.4, VW Golf, Seat Ibiza, Seat Leon, Toyota Corolla, Skoda Fabia, Mazda 323, Kia Sephia, Renault Megane, Fiat Brava, Fiat Marea, Lada Samara, Honda Civic, Hyundai Elentra, Daihatsu Terrios, Audi A3 1.6, Volvo S40, Peugeot 307, Ford Focus, VW Bora.

1201-1600 kg.(1 milyar 911 milyon lira): Seat Toledo Signo, Skoda Octavia, Toyota Avensis, Audi A4 1.8, Citroen Xsara Picasso, Honda HR-V, Ford Mondeo, Mazda Premacy, Opel Omega, Peugeot 406, Renault Laguna.

VW

lüks otosuna mitolojik isim buldu

DÜNYA tanıtımı 2002 yılı Mart ayında Cenevre Fuarı'nda yapılacak olan, bugüne kadar D1 projesi olarak anılan Volkswagen'in lüks sedanının ismi açıklandı. Açıklama, Dresden'deki ‘‘Cam Fabrika’’nın açılışı sırasında yapıldı. D1 ismi ile tanınan ve Volkswagen'in lüks segmente ilk adımı olan bu sedan, bundan böyle ‘‘Phaeton’’ olarak adlandırılacak. Phaeton, Yunan mitolojisinde güneş aracını kullanan güneş tanrısı Helios'un oğlunun ismi. Ayrıca 20'inci yüzyıl başında, özellikle resmi araçlar için kullanılan bir araca verilen isim. Phaeton ismi de eskiçağdan bir temayı alıp, temanın projeksiyonunu günümüzün modern otomobiline yapıyor. otomobil üretiminin bu klasik teması VW'nin yeni ve lüks sedanında ve bu otomobilin üretileceği fabrikada kendini yansıtıyor. 3.2 lt. 241 beygir gücündeki V6 motordan, 6.0 lt. 420 beygir gücündeki W12 motora kadar 5 farklı motor seçeneği ile satışa sunulacak Phaeton'un, Türkiye pazında ise 2002 son çeyreğinde sunulması planlanıyor.

Impreza pistlerden yollara indi

SUBARU WRC'nin yol versiyonu Türkiye'de satışa sunuldu. Ralli pistlerinin heyecanını, konfor ve güvenlikle birleştiren Impreza Turbo STi modeli Avrupa ile aynı anda Türk tüketicilerin beğenisine sunuldu. Impreza Turbo STi AWD, yeni geliştirilen özel tasarım yatay-boxer motoru, geniş intercooler'u, ralli pistlerindeki deneyimlerin yansıması olan alti ileri-düz vitesi, geliştirilmiş süspansiyonu ile Subaru WRC'nin yarış dışı, yol versiyonu olarak uyarlanan modelidir. Otomobil 298 beygir güç üreten motoru, 0'dan 100 km'ye 5.5 saniyelik hızlanma süresi ve 238 km maksimum hızıyla dikkati çekiyor. Impreza Turbo STi modelinde süspansiyon destekleri WRC ralli otomobillerinde olduğu gibi ters yerleştirilmiş. Ulaştığı maksimum hıza paralel olarak frenleme kabiliyeti de artırılmış. Güvenlik ekipmanlarının yanı sıra süet görünümlü sportif koltuklar, alüminyum pedallar, özel tasarım vites topuzu gibi unsurlar dikkat çekiyor.

SOL ŞERİT

4 GOODYEAR Lastikleri T.A.Ş.'nin satış ve pazarlama departmanları yeniden yapılandırıldı. Ersin Özkan Satış ve Pazarlama Direktörlüğü görevine getirilirken, Ali Nihat Tirkeş Pazarlama Müdürü olarak görev yapacak.

4 CITROEN'in Türkiye temsilcisi Baylas Otomotiv A.Ş., 2002 ralli sezonunda Saxo Trophy yarış organizasyonunda yarışacak sürücülere bir sürpriz düzenledi. Türkiye'de ilk defa yapılacak olan uygulama ile sezon sonunda şampiyon olan sürücüye yarıştığı araç hediye edilecek.

4 DOĞUŞ Otomotiv, Volkswagen ticari araçlardan birine sahip olmak için 2001 yılının son fırsatını sunuyor. Volkswagen ticari araçlar, aralık ayı sonuna kadar devam edecek kampanyada yüzde 18 KDV'yi tüketicinin yerine ödüyor. Kampanyada, Caddy, Transporter ve Volt modellerinde 2 milyar ile 7 milyar lira arasında fiyat avantajları sunuluyor.

4 SKODA'nın geleneksel ‘‘Kış Bakım Kampanyası’’ aralık ayı sonuna kadar sürüyor. Kampanyada; ücretsiz check-up hizmeti sunuluyor. Kontrol sonunda bakım, onarım ve parça değişimi gerektiği taktirde, parça fiyatlarında yüzde 20, işçilik ücretlerinde ise yüzde 25 indirim uygulanıyor.

4 TOYOTASA'dan Hilux'a özel kampanya. Toyota Hilux, 12 ve 18 aya varan kredi olanakları ve kampanya ajantajlarıyla satılıyor. Kredi kampanyasında Toyota müşterilerine, 10 milyar lira kredi için 12 aylık geri ödeme planında yüzde 2.87 faiz oranıyla kredi kullanma imkanı sunuluyor.

4 RENAULT Mais'den 10 Scenic RX4 kazanma şansı... Renault, düzenlediği kampanyada birçok modelde yüzde 19 oranına inen KDV tutarını sıfırlıyor. Bunun yanı sıra Türk Lirası sabit taksitlerle 36 aya kadar vadelendirme olanağı da sunmaya devam ediyor. Ayrıca, Renault satış noktalarını ziyaret eden tüketiciler çekiliş kuponlarını doldurarak 10 adet Scenic RX4'ten birini kazanma imkanına sahip olacaklar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!