Volvo XC40'ın görücüye çıkışı gecikecek

Güncelleme Tarihi:

Volvo XC40ın görücüye çıkışı gecikecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2017 09:26

Volvo Kıdemli Başkan Yardımcısı Henrik Green, modelin önümüzdeki sonbaharda tanıtılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Volvo'nun yaklaşmakta olan XC40 adlı kompakt crossover'ını görmek için sabırsızlıkla bekliyorsanız kötü bir haberimiz var, aracın tanıtımı beklenenden daha geç yapılabilir. Volvo Kıdemli Başkan Yardımcısı Henrik Green, Çin medyasından gelen önceki raporların aksine Autocar'a, modelin önümüzdeki sonbaharda tanıtılacağını ve önceki söylentilerde olduğu gibi Nisan ayında yapılan Şanghay Otomobil Fuarı’nda tanıtılmayacağını söyledi.

XC40’ın, 2016’da gördüğümüz 40.1 konseptine (aşağıdaki) benzer bir görünüme sahip olmasını bekliyoruz. Bu model, mevcut XC90'a benzemekle birlikte daha keskin ve modern bir görünüme sahip gibi görünüyor. Yakın zamandaki casus fotoğrafları Volvo'yu ağır kamuflaj altında test edilirken göstermişti.

Volvo XC40ın görücüye çıkışı gecikecek

 

Haberin Devamı

XC40’ın, Volvo'nun CMA (Compact Modular Architecture - Kompakt Modüler Mimari) platformuna sahip olması bekleniyor. Şasi, 90 Serisi modellerden daha büyük SPA (Ölçeklenebilir Ürün Mimarisi) ile bazı bileşenleri paylaşıyor ancak İsveç markası daha küçük araçlar inşa edebiliyor. Platformun, bir sonraki S40 sedan ve V40 wagon’un da altında olması bekleniyor.

Gelecekteki 40 serisi modeller, turboşarjlı üç ve dört silindirli motorlardan güç alacak. Volvo, nihayetinde hibrit bir versiyon da sunacak; 1.5 litrelik üç silindirli turbo motor, elektrikli bir motorla kombinlenecek ve yedi ileri çift kavramalı şanzımana sahip olacak.

Green'e göre Volvo bu yıl, XC60’ın yeni jenerasyonunu tanıtmakla da meşgul olacak. Araştırma ve geliştirme patronu, Autocar'a verdiği demeçte, "XC60, Avrupa, Çin ve Amerika'da geniş çapta satılan en büyük hacimli otomobilimiz. Önemli kazançlar getiriyor, bu nedenle birçok açıdan hayati önem taşıyor "dedi.

Green ayrıca, 2019’a planlanan bir elektrikli aracın da gelişim aşamasında olduğunu ifade etti.. "Daha fazla ürün gelecek. EV'leri portföyümüzün önemli bir parçası olarak görüyorum” diye konuştu.

Ferrari ve Aston Martin’in başı dertte tarafından hazırlanmıştır.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!