Trafik derdine son, bu araçla işe gitmek çok kolay

Güncelleme Tarihi:

Trafik derdine son, bu araçla işe gitmek çok kolay
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2016 14:55

Trafikte elektrikli çözümler gün geçtikçe daha fazla hayatımıza girmeye başladı. İşte onlardan bir tanesi: 3 tekerli Electra Meccanica

Haberin Devamı

Tek şarj ile 160 km yapabilen bu küçük yol aracı sizi rahatlıkla evinizden işinize götürüp geri getirebilecek seviyede.

Çoğu insan işe tek başına gider, bu da işe giderken bindikleri beş veya yedi koltuklu araçların büyük bir bölümünün boşa gitmesi anlamına geliyor. Electra Meccanica adlı bir otomobil firması, Solo modeliyle buna bir çözüm bulduğunu düşünüyor. Tek kişilik, üç tekerlekli bir araç. Firma bu üç tekerlekli aracın asla bir aile aracı olarak hizmet edemeyeceğinin farkında, ama her gün işe gitmek için ekonomik bir tercih olabilir.

0.24’lük sürtünme katsayısıyla Solo, adeta havada süzülüyor. Modelin ön bölümü aşağı doğru eğimli ve arka bölümünde keskin kıvrımlar var. Dik bir şekilde uzanan ön camlar tavanla, tavan da arka spoylerle birleşiyor. Solo aslında o kadar da küçük değil çünkü 120 inçlik (3.04 metre) uzunluğuyla 106.1 inç uzunluğundaki Smart ForTwo’dan daha büyük.

Haberin Devamı

Trafik derdine son, bu araçla işe gitmek çok kolay

İç bölüm oldukça cesur tasarlanmış çünkü içeride yalnızca tek bir dijital bölüm var o da göstergelerin olduğu kısım. Bluetooth ve arka görüş kamerası gibi modern kolaylıklar bulunmuyor. Ön ve arka taraftaki boşluklar 285 litrelik alan sağlıyor, bu da tek bir insan için oldukça yeterli.

Solo kullanıcılarını arkadan çekişli tekeri, elektrikli motoru, 82bg (61.15 kW) gücü ve 189.8 Nm torkuyla işe götürecek. Aracın motoru saatte 100 kilometre hıza sekiz saniyeden az bir sürede ulaşmasını sağlıyor. Ama otobanda hız sınırının 80 mph (130 kph) olduğunu düşünecek olursak, aracı orda sürmek biraz zor olabilir.

16.1 kilowatt-saatlik batarya 100 millik (160 kilometre) bir menzil sağlıyor. Daha önceki iddiaları 125 milden biraz daha az. 220 voltluk bir prizde üç saatte, 110 voltluk prizdeyse altı saatte şarj oluyor.

Trafik derdine son, bu araçla işe gitmek çok kolay

Haberin Devamı

Şirket şu anda araç için kendi websitesi üzerinden 250 Kanada doları (194 $) iade edilebilir depozito alıyor, aracın kendisi önümüzdeki yıl 19,888 Kanada doları (15,400 $) ücretle satışa sunulacak.

Bu fiyatlarda herhangi bir kampanya ya da indirim dahil değil, yani bu demek oluyor ki çoğu insan bu araca daha uygun fiyatlara sahip olabilecek. Elektro Meccanica’nın aracı Amerika Birleşik Devletleri’nde de satma planları var.

Solo, bu hafta Vancouver Kanada’daki VanDusen Botanik Parkı’nda Luxury and Super Car Weekend etkinliğinde halka tanıtılacak.

Trafik derdine son, bu araçla işe gitmek çok kolay
 tarafından hazırlanmıştır. 

 

BAKMADAN GEÇME!