Porsche'den Mission E'ye dair büyük beklenti

Güncelleme Tarihi:

Porscheden Mission Eye dair büyük beklenti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2016 10:38

Porsche, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde elektrikli modellerinde büyük bir ilerleme kaydetmek istiyor.

Haberin Devamı

Porsche'nin Mission E konseptinin üretim versiyonunun bayilere ulaşması 2019 yılını bulacak fakat marka şimdiden elektrikli sedan modeli için güçlü bir talep bekliyor. Almanya'nın Automobilewoche gazetesine konuşan Oliver Blume, EV'nin (elektrikli araç) piyasaya çıkışıyla birlikte senelik 20,000 adet satabileceğini düşünüyor. Ayrıca Stuttgart'lı üretici gelecekte daha fazla elektrikli araç modeli sunmayı hedefliyor.

Porsche'nin yıllık 20,000 satış hedefi aslında biraz mütevazı kalıyor. Örnek vermek gerekirse Tesla, 2015 yılında 50,000'in üzerinde Model S sattı. Kaliforniya merkezli elektrikli otomobil üreticisi 2016 yılında bu rakamın daha da  yukarı çıkacağını tahmin ediyor.

Porscheden Mission Eye dair büyük beklenti

 

Mission E, konsept formunda yaklaşık 600 bg (440 kW) güç ve 500 km menzil sunuyordu. Porsche, durur hâlden 100 km/s hıza ulaşma süresi 3.5 saniye olan ince çizgiler taşıyan sedanın Nürburgring'de atacağı bir turun 8 dakikadan kısa süreceğini iddia ediyor. Daha sonra çıkan haberlere göre firma üretim modelinde konsepte yakın teknik değerlere ulaşılmasını hedefliyor.

Haberin Devamı

Blume, Automobilwoche'ye verdiği demeçte 2020'den itibaren elektrikli araç gamlarını genişleteceklerini belirtti. Gelişim bölümünün patronu Michael Steiner, bu teknolojinin 718 Boxster'a uyarlanması üzerinde bir süredir çalışıyormuş. Buna karşın Blume, yaptığı açıklamada firma yöneticilerinin roadster modelini elektriklendirme konusunda henüz bir karar vermediğinin altını çizdi.

Porsche'nin elektrikli araç seçeneklerini arttırma konusunda ileri yönde atacağı bir adım büyük ölçüde Stuttgart-Zuffenhausen fabrikasına yapılacak devasa yatırım ile mümkün olacaktır. Yelpazeye eklenen araçlar sayesinde yeni montaj tesisi ve boyahanede çalışmak üzere 1,400 kişiye iş imkânı sağlanacak. Firma bu bölgede bulunan kaporta/karoser ve motor fabrikasını da genişletecek. Bu adanmışlık sonucunda Porsche, müşterilerine daha fazla EV ve plug-in hibrit seçeneği sunabilecektir.

Toyotadan iddialı plan tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!