Opel Astra OPC, önümüzdeki aylarda geliyor!

Güncelleme Tarihi:

Opel Astra OPC, önümüzdeki aylarda geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2017 10:18

OPC, mekanik geliştirmeleri ve daha agresif dış gövdesi ile bu yılın ilerleyen zamanlarında geliyor.

Haberin Devamı

Opel, Eylül 2016'da Astra OPC Line’ı (aşağıdaki galeri) tanıtmıştı; ancak bu model Rüsselsheim'daki her modelde olduğu gibi sadece görsel dokunuşları içeriyordu. Ancak, yeni OPC’nin mekanik geliştirmelerini ve bununla birlikte daha agresif dış gövdesini görmek için bu yılın ilerleyen zamanlarını beklemek zorundayız.

Opel, yeni Astra OPC'nin 2017'de çıkacağını açıkça belirtti ve şirket, eski modelin 2.0 litrelik motorundan kaçınarak 1.6 litrelik motorla devam edecek. Bunun nedeni, kaputun altında yeterince yer olmaması ve yeni Astra'nın önceki modelden daha küçük bir motor yuvasına sahip olması. Modelin şef mühendisi Marc Schmidt, bir yıl kadar önce, "gerçekten özel" bir projenin daha büyük bir güç aktarma organına sahip olabileceğini belirtmişti.

Haberin Devamı
2018 Opel Astra OPC tasarım yorumu

Hatırlatmak gerekirse, eski Astra OPC, ön tekerleklere 280 bg ve 400 Nm gönderiyordu. Yeni model daha güçlü olmasa bile, Astra K'nın öncelinden 120 ila 200 kilo daha hafif oluşunu göz önünde bulundurursak, daha hızlı olmasını bekleyebiliriz. Bunun anlamı da yeni Astra, 100 km / sa hıza, eski Astra’nın 6 saniyede ulaşmasından daha kısa bir sürede ulaşacak. Ayrıca eski Astra’nın 250 km / sa maksimum hızını da aşacak.

Yeni Astra OPC’nin, Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılması bekleniyor. Daha öncesinde online bir tanıtım da yapılabilir.

Ferrari ve Aston Martin’in başı dertte tarafından hazırlanmıştır.

 

 

Ömer Burhanoğlu “Otonom araçların üretimini Türkiye’ye çekmek, gelecek adına iyi bir fırsat” | Ofis Dışında

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!