EPA, Alman devine yeşil ışık yaktı

Güncelleme Tarihi:

EPA, Alman devine yeşil ışık yaktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2017 10:06

Volkswagen, yaklaşık iki yıl önce patlak veren Dieselgate skandalından sonra Amerika Birleşik Devletleri'nde dizel otomobil satmak için gerekli izni aldı. EPA'nın verdiği onay doğrultusunda 2015 model yılına dâhil dizel araçlar da gerekli emisyon yazılımı ile güncellendikleri takdirde yeniden satılabilecek.

Haberin Devamı

Araçlar, EPA ile Kaliforniya Hava Kaynakları Kurulu'nun onayladığı ve zorunlu tuttuğu yazılım güncellemesine ek olarak bazı parça değişiklikleri de yaşayacak. EPA sözcüsü Jeannine Ginivan'ın yaptığı açıklamaya göre bayiler sene içerisinde gelecek parçaları beklemeden satışları başlatabilecek.

Automotive News'a konuşan Ginivan, "Hâlâ programın detayları üzerinde çalışıyoruz ve uygun zamanda süreçle ilgili daha fazla bilgi paylaşacağız." dedi. Alman üretici Dieselgate skandalından etkilenen araçların tamiri ve cezalar konusunda yaklaşık 22.6 milyar € (yaklaşık 88 milyar TL) harcama yapmıştı.

Volkswagen, Avrupa'da tamir işlemlerine başladı ancak yazılım güncellemesi sonucunda araçların yaklaşık %10 civarında bir güç kaybı yaşadığı görüldü. Volkswagen Grubu'nun 1.6 ve 2.0 litrelik TDI motorlarına sahip 10 adet Skoda, VW ve Audi marka araç İsveçli yayın organı Teknikens Värld'ın gerçekleştirdiği dyno testinde daha fazla yakıt tüketme ve daha düşük tork üretme gibi davranışlar sergiledi. Volkswagen modellerinin A.B.D.'de daha farklı bir çözüm ile düzeltileceği iddia ediliyor.
 
Bayiler satışa başlayana kadar neredeyse unutulmuş olan bu Volkswagen modelleri Pontiac Silverdome'da beklemeyi sürdürecekler.

Haberin Devamı

BAKMADAN GEÇME!