‘Otomobil Oscar’ı Bursalı Megane’a

Güncelleme Tarihi:

‘Otomobil Oscar’ı Bursalı Megane’a
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 20:54

‘Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ (TYO) yarışmasının birincisi Renault Megane Sedan oldu. 7 otomobilin yarıştığı finalde Renault Megane, 78 otomotiv gazetecisinden 4 bin 430 puan alarak birinciliğe ulaştı. Yarışmada Peugeot 3008, 3 bin 990 puanla ikinci Honda Civic ise ise 3 bin 250 puanla üçüncü oldu.

Haberin Devamı

BU yıl Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından ikincisi düzenlenen ve sektörde büyük ses getiren ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ (TYO) yarışmasının kazanını ‘Renault Megane’ oldu. Oyak Renault tarafından Bursa’da üretilen ve dünyaya ihraç edilen Megane Sedan,  78 otomotiv gazetecisinden toplamda 4 bin 430  puan alarak birinciliğe ulaştı. Yarışmada Peugeot 3008, 3 bin 990 puanla ikinci Honda Civic ise 3 bin 250 puanla üçüncü oldu. Ocak 2016–Mart 2017 tarihleri arasında satışa sunulmuş ‘tamamen yeni’ modellerin katıldığı iki aşamalı ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ yarışmasının ilk turu sonucunda 25 aday arasından önce 7 otomobil finale kalmıştı. Final turunda Renault Megane Sedan ile birlikte Peugeot 3008, Honda Civic Sedan, Toyota C-HR, Volvo S90, Mazda MX-5 ve Seat Ateca yılın otomobili olmak için yarıştı. Finale kalan modeller “Tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi, fiyat-değer oranı” kriterler açısından önemli bir sınavdan geçirildi. “Yılın Otomobilini” belirleyecek ikinci etapta OGD üyeleri sahip oldukları 250 puanı 7 finalist arasında dağıttılar.

Haberin Devamı

BÜYÜK REKABET YAŞANDI

Otomotiv gazetecileri tarafından Türkiye’nin ‘Otomobil Oscarı’na layık görülen Renault Megane Sedan’ın açıklandığı Ortaköy Feriye Palace’de gerçekleşen törende bir konuşma yapan OGD Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık, ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ finalinin ikinci yılında da oldukça heyecanlı geçtiğini söyledi.  Tüm finalistler arasında büyük bir rekabetin yaşandığını belirten Sandık, “Tamamen objektif bakış açısıyla otomobilleri değerlendirirken, fiyat-donanım, tasarım, inovasyon, motor, yol tutuş gibi konuları göz önünde tuttuk” diye konuştu. Sandık, Türkiye’nin en dinamik sektörlerinin başında otomotiv sektörünün geldiğini de kaydederek “OGD’nin ana kuruluş amaçlarından biri de tüketiciye en doğru ve sağlıklı bilgilendirmeyi yapmaktır. Bunu misyon edindik.  Bu misyonunun bir parçası olan yılın otomobili seçiminin, tüketicinin otomobil tercihinde önemli bir rol oynayacağına inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

TÜRK İŞÇİSİNİN EMEĞİ

Düzenlenen törende “Türkiye’de Yılın Otomobili” ödülünü alan Renault Mais Genel Müdürü ve CEO’su Berk Çağdaş, büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi. Çağdaş, şöyle konuştu: “Öncelikle Otomotiv Gazetecileri Derneği’ne çok teşekkür ediyorum. Bu otomobilin arkasında milyonlarca Euroluk bir yatırım ve binlerce insanın emeği var. Her şeyden önce Türk mühendislerinin ve işçisinin emeği var. Dolayısıyla bunların yarattığı bu güzelliği de halkımız nezdinde kazandığı bir beğeni var. Biz bu ödülün ağırlığını ve sorumluluğunu çok iyi biliyoruz. O yüzden bu ödülü her şeyden daha değerli bir şekilde saklayacağız ve tüm ekibime teşekkür ediyorum.” Bu yıl ikincisi düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili 2017’” PPG Türkiye Otomotiv Tamir Boyaları ana sponsorluğunda,  Intercity, Bridgestone ve Shell Helix Motor Yağları co-sponsorluğunda gerçekleştirildi.  Birinci seçilen Renault Megane, ‘Yılın Otomobili’ logosunu bir yıl boyunca basın bülteni ve reklamlarında kullanabilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!