Otomobil devinden yarım asırlık fabrikaya kilit

Güncelleme Tarihi:

Otomobil devinden yarım asırlık fabrikaya kilit
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 24, 2012 11:04

Avrupa’da otomobil satışlarının düşmesi nedeniyle zarara uğrayan otomobil şirketleri çareyi maliyetleri düşürmekte arıyor. Belçika’daki sendika liderlerini bugün acil toplantıya çağıran Ford, Belçika Genk’te bulunan ve 4 bin 300 kişinin çalıştığı fabrikayı 2014'de kapatacağını açıkladı.

Haberin Devamı

İşçiler toplantıdan çıkacak sonucu fabrika önünde beklediler. Çalışanlara kötü haberi ACV sendika lideri Luc Prenen iletti. Peter Aerts isimli bir işçi, "Daha geçen ay 25 yıldır burada çalıştığım için bir tebrik daveti almıştım. Buna inanamıyorum" dedi.      

Modeo, Galaxy ve S-MAX modellerinin üretildiği fabrika 1960’lı yılların başından beri faaliyette bulunuyor. Fabrikada son yıllarda orta ebat aile arabalarının üretimine odaklanılmıştı.

Sendikaların belirttiÄŸine göre fabrika bu sene haftada sadece dört gün çalıştırıldı ve yılın geri kalanında sadece 15 gün daha çalışılacağı söylendi. Verilen bilgiye göre fabrika, Aralık ayında kapalı kalacak. Â

Ford, Temmuz ayında yaptığı açıklamada Avrupa’da 2012 yılına ait zararının 1 milyar dolar seviyesinde olacağını tahmin etmiÅŸti. Ancak, 30 Ekimde açıklanacak 3. çeyrek sonuçlarından önce otomobil devi bu rakamı iki katına çıkardı.Â

Haberin Devamı

Avrupa’daki fabrikalar bir bir kapanıyor

Eğer onaylanırsa, Ford fabrikası General Motors’dan (GM) sonra Belçika’da iki yıl içinde kapatılan ikinci otomobil fabrikası olacak. Bununla birlikte Peugeot da Temmuz’da 8 bin kişiyi işten çıkartacağını duyurmuş ve Paris civarında bulunan bir fabrikasını kapatmıştı. GM’in sahibi olduğu Opel ise Almanya’da sendika liderleriyle Bochum kentindeki bir fabrikasını kapatmak üzere görüşmeye devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!