F1'de pitlerin en hızlısı yine Williams

Güncelleme Tarihi:

F1de pitlerin en hızlısı yine Williams
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2016 18:12

Formula 1 2016 Dünya Şampiyonası'nın 3. yarışı geçtiğimiz hafta sonu Şangay'da gerçekleştirildi. Çin Grand Prix'sinde en hızlı pit stop sadece 2.10 saniye sürdü, Williams bir kez daha ödülü kazandı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezondan itibaren verilmeye başlanan DHL En Hızlı Pit Stop Ödülü'nü Williams bu sezon kimselere kaptırmıyor. Avustralya ve Bahreyn'den sonra Çin'de de en hızlı pit stop'u İngiliz takımı gerçekleştirdi.

2015'te başlayan DHL En Hızlı Pit Stop Ödülü'nü Ferrari 7 kez kazanmış ve 2.2 saniye ile sezonun en hızlı pit stop'unu İspanya GP'sinde gerçekleştirmişti. Bu yıl ise pit stop stratejileri nedeniyle sıkça eleştirilen Williams Martini Racing, oldukça hızlı pit stop'lara imza atıyor.

Sezonun açılış yarışında Valtteri Bottas'a 2.37 saniyelik bir pit stop yapan Williams ekibi, bunu güvenlik aracının piste girdiği tur içerisinde başararak baskı altında çözülmediklerini de gösterdi. Ardından Bahreyn'de Massa'nın dört lastiğini sadece 2.27 saniyede değiştiren takım bir kez daha ödülün sahibi olmuştu.

Haberin Devamı

Çin'de ise yine Felipe Massa'nın pit stop'unda 2.10 saniye gibi etkileyici bir süreyi bularak bu ödülü üçüncü kez kazandılar. Bakalım Williams'ın en hızlı pit stop serisi mi, yoksa Nico Rosberg'in galibiyet serisi mi daha uzun sürecek?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!