Yeni Phaeton'a yüksek maliyet engeli

Güncelleme Tarihi:

Yeni Phaetona yüksek maliyet engeli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2015 16:15

Volkswagen lüks sedanı tamamen yenilenmiş Phaeton’un geliştirme faaliyetlerinin sona erdiğini, ancak otomobilin üretim maliyetlerinin düşürülmesinin yolunun arandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Bloomberg’in haberine göre Volkswagen, aracın gelişiminde maliyet ve düşük üretim unsurlarını göz önünde bulundurarak çalıştı.

İlk olarak 2002’de piyasaya çıkan Phaeton’dan Volkswagen geçen yıl sadece 4000 adet satarken, Mercedes 100.000 tane S-Class satmıştı.

Otomobil bir dönem, 22 derece kabin ısısını sabit tutarken, 50 derece sıcaklıkta 300 km/s ile gidilebileceği vaadiyle piyasaya sunulmuştu.

Yeni otomobilin de mühendisliğin sınırlarını zorlaması beklenirken, projenin orjinal yaratıcısı Ferdinand Piech’in Volkswagen’den ayrılması, Phaeton’un artık ultra yüksek hedefler belirlememiş olacağı yorumlarına neden oluyor.

Bllomberg’e konuşan bir IHS otomotiv piyasa araştırmacısı konuya ilişkin yorumunda, “Phaeton’da kimsenin sormamış olduğu bir sorunun cevabı her zaman vardır.” dedi.

Haberin Devamı

“Volksawagen’in bu modele takılıp kalması gerçekten şaşırtıcı. Volkswagen’in düşük maliyete odaklanan yeni bakış açısı göz önünde bulundurulduğunda, Phaeton projesinin hala yaşıyor olması gerçekten büyük şans.”

Yeni Phaetona yüksek maliyet engeli

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!