GT Academy'de önemli zafer

Güncelleme Tarihi:

GT Academyde önemli zafer
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2015 16:05

Profesyonel bir yarışçı olabilme hayaliyle Grand Turismo 6 oyunu sayesinde otomobil sporları kapısını aralayan 6 genç Türk finalist, GT Academy’nin İngiltere Silverstone yarış pistinde düzenlenen kampındaki yarışlara katıldı.

Haberin Devamı

İlk kez gerçek bir yarış otomobili direksiyonuna geçen Hüseyin Dağlı, final yarışını ilk sırada tamamlasa da toplam puanda ikincilikte kalarak Dubai 24 Saat yarışında yer alma şansını yitirdi.

En iyi Gran Turismo oyuncularının gerçek hayatta profesyonel bir yarış pilotu olmalarına imkan sağlayan uluslararası bir yarışma olan GT Academy bu yıl ilk kez Türkiye’de gerçekleşti.

Mayıs ve Haziran aylarında 2717 kişi online, 3463 kişi de saha etkinliklerinde GT Academy’nin online elemelerinde kıyasıya çekişti. Profesyonel bir yarışçı olabilme hayali taşıyan oyuncular, Sony PlayStation 3 üzerinden Grand Turismo 6 oyunu ile en hızlı tur zamanını gerçekleştirerek GT Academy kampına dahil olabilmek için mücadele etti.

Online ve saha etkinliklerinde en iyi tur zamanını gerçekleştiren 10’ar yarışmacı İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye finallerine katıldılar. Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen 20 finalist, Silverstone’daki yarış kampına katılacak altı kişi arasına girmek için kıyasıya mücadele etti. Silverstone Yarış Pisti'ndeki kampta Meksika, Avusturalya, Amerika Birleşik Devletleri ve Kuzey Afrika takımlarına karşı Türkiye’yi temsil etmeye hak kazananlar Hüseyin Dağlı, Volkan Kurdoğlu, Ege Topaloğlu, Utku Bosut, Çağdaş Gülşen, Fatih Demircan oldular.

Haberin Devamı

ELEMELERDE FİNALİSTLERİMİZDEN BÜYÜK BAŞARI

Amerika, Meksika, Avusturalya, Kuzey Afrika ve Türkiye’den 6’şar finalisttin katıldığı yarış kampı, 07-12 Ağustos 2015 tarihlerinde İngiltere’de Silverstone Pisti’nde gerçekleştirildi. Tecrübeli pist pilotu Jason Tahincioğlu’nun koçluğunda hazırlanan Türk finalistler arasından 5 günlük yoğun tempodaki mücadele sonunda Utku Bosut ve Hüseyin Dağlı son güne kadar yükselmeyi başaran isimler oldular.

Günlük programların yoğun ve stresli olduğunu aktaran Jason Tahincioğlu; “Adaylarımız ilk günden son güne kadar çok iyi bir performans sergilediler. Yarışmanın ikinci yarısında iyi bir ivme yakalayıp son 2 güne gelindiğinde kendilerini göstermeye başladılar. Hem ferdi, hem de ülke olarak bazı yarışmalarda iyi dereceler aldılar ve bu sayede diğer yarışanların ve yetkililerin dikkatini çektiler. Hüseyin Dağlı, yarış kampı sonunda gerçekleştirilen final yarışını kazandı ancak toplam puanda ikinci oldu” dedi.

GT Academyde önemli zafer

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!