Takata'yla yolları ayıran Toyota, alternatif arıyor

Güncelleme Tarihi:

Takatayla yolları ayıran Toyota, alternatif arıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2015 11:59

Toyota Motor Corp. bugün yaptığı bir açıklamayla Takata Corp. tarafından üretilen ve potansiyel tehlikeye sahip olan parçalar için Autoliv ve Nippon Kayaku tarafından üretilen alternatif airbag şişirme ünitelerini test etmeye başladığını duyurdu.

Haberin Devamı

Toyota yeni üniteleri kullanmaya başlamadan önce araçlarına uygunluğundan emin olmak için test etmeleri gerektiğini de ifade etti.

Konuya ilişkin konuşan bir Toyota sözcüsü, “Hava yastığı şişirme üniteleri önemli parçalar ve öncelikle güvenli olduklarından emin olmak için test etmeliyiz.” dedi.

İsveçli üretici Autoliv aynı zamanda Honda Motor Co.’ya da parça tedarik ediyor.

Reuters geçtiğimiz hafta Toyota’nın Nippon Kayaku’dan Takata parçalarının riskini azaltmak için 13 miloyn hava yastığı şişirme ünitesi satın alacağını da duyurmuştu.

Bir Nippon Kayaku sözcüsü haberi yalanlarken, Autoliv sözcüsü daha ihtiyatlı konuşmayı tercih etti.

Toyota, Takata airbag şişirme ünitelerinin etkilenen kişinin başına aşırı güç uygulaması nedeniyle 8 ölüm ve 100 yaralanmayla ilişkilendirilmesinden etkilenen global otomobil üreticilerinden yalnızca birisiydi. 2008 yılından bu yana 10’dan fazla otomobil üreticisi onlarca milyon otomobilini hava yastıklarıyla ilişkili güvenlik endişeleri nedeniyle geri çağırmıştı.

Haberin Devamı

Toyota halihazırda güvenli olduğu ifade edilen Daicel Corp. üretimi hava yastığı şişiricilerini kullanıyor.

Takatayla yolları ayıran Toyota, alternatif arıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!