Apple ve Google ile işbirliği kaçınılmaz olacak

Güncelleme Tarihi:

Apple ve Google ile işbirliği kaçınılmaz olacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2015 13:20

Daimler CEO’su Dieter Zetsche Apple ve Google ile farklı yöntemlerle işbirliği yapmanın bir noktada kaçnılmaz olacağını, zira otomobil firmalarının kısa bir süre sonra gelecek jenerasyon otomobillerin yazılım ve iletişim uzmanlarının katılımı olmadan üretilemeyeceğinin farkına varacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Berlin / Reuters - Geçtiğimiz Cuma günü Almanya’da yayınlanan Deutsche Unternehmerboerse dergisine konuşan Zetsche, “Pek çok şey akla uygun.” dedi.

“Google ve Apple arabalar için sistem yazılımı üretmek istiyorlar ve Apple ile Google’ın mevcut ekosistemini otomobillere taşımayı hedefliyorlar. açıkçası bu iki taraf için de ilginç olabilir.”

Zetsche’nin yorumları Mercedes’in rakibi Volkswagen’de de yankı bulurken, VW CEO’su Martin Winterkorn, teknoloji firmalarıyla işbirliğinin geleceğin otomobillerini daha güvenli ve akıllı hale getireceğini söyledi.

Yine de Zetsche, Mercedes’in asla Amerikan devlerine fason otomobil üreten bir firma olmayacağını ve sözlerinin tamamen teorik bazda olduğunu kaydetti.

“Müşterilerle ilk elden iletişimi olmayan ve üçüncü partilere donanım sağlayan bir firmaya asla dönüşmeyeceğiz.”

Apple ve Google ile işbirliği kaçınılmaz olacak

 

BAKMADAN GEÇME!