Otele 150 milyon dolar yatırdı işletmeyi Le Meridien’e verdi

Güncelleme Tarihi:

Otele 150 milyon dolar yatırdı işletmeyi Le Meridien’e verdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2010 00:00

ABD’li otel yönetim zinciri Starwood Hotels & Resorts bünyesindeki ultra lüks marka Le Meridien, Türkiye’ye Makyol İnşaat’la giriyor.

Makyol, İstanbul Etiler’de 150 milyon dolar yatırımla kurduğu 260 odalı otel için Le Meridien’le anlaştı. Makyol Turizm Yatırımlarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Çebi, turizmde Levent’teki Mövenpick ve Bodrum’daki Doria otelleriyle faaliyet gösterdiklerini belirterek, “Etiler’deki otelimiz için Le Meridien’le anlaştık. Marka bu anlaşmayla Türkiye’ye ilk kez giriyor. Otel Ekim 2011’de açılacak” dedi.

32 yıllık anlaşma

Otelin işletmeciliği için 12 markayla görüştüklerini ve Le Meridien’i seçtiklerini aktaran Çebi, şöyle konuştu: “Şu anki Mövenpick otelimizle yakın destinasyonlarda olduğu için yeniden bu grubu tercih etmedik. Mövenpick’tan çok memnunuz ama yeni marka getirmek istedik. Le Meridien’le 32 yıllık anlaşma yaptık. Eskiden İstanbul’da anlaşmalar en fazla on yıldı. Artık İstanbul için daha uzun anlaşmalar yapılıyor.”

Altyapı inşaat projelerinin devam ettiğini aktaran Çebi, turizme önem verdiklerini ve yatırımlarını sürdüreceklerini de kaydetti. Çebi, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul’da tarihi yarımada, Taksim ve Boğaz taraflarına bakıyoruz. Yeni yerler arıyoruz. İnşaat alanında faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde otel fırsatlarına baktık. Ancak şu anda yurtdışına yatırımı düşünmüyoruz. Makyol’un cirosu 800 milyon dolar. Bunda turizmin payı henüz yüzde 4. Ama büyümeyi hedefliyoruz.”

1 milyar dolara çıkacak

anlaşmayı iki hafta önce imzaladıklarını belirten Makyol Turizm Grup Başkanı Göktuğ Özdemir ise, Makyol’un bugüne kadar 550 milyon dolarlık turizm yatırımı yaptığını ve bunu üç dört yıllık sürede 1 milyar dolara çıkarmayı hedeflediğini kaydetti.

350 kişiye istihdam sağlıyor

İSTANBUL Etiler’deki otelde 350 kişiye istihdam sağlayacaklarını kaydeden Göktuğ Özdemir, otelle ilgili şu bilgileri verdi: “260 odalı otelde 28 tane 1+1 daire var. 2 bin metrekarelik toplantı alanı bulunuyor. 9 adetlik toplantı salonu var. 7 tanesi doğrudan gün ışığı alıyor. 1700 metrekarelik spa ve spor alanı olacak. Kapalı ve açık yüzme havuzları olacak. Emre Arolat dış mimarisini, Sinan Kafadar da iç dekorasyonunu yaptı. Boğaz hattının hemen ardından gelecek bir fiyatlama düşünüyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!