Otelciler yeni örgüt peşinde

Güncelleme Tarihi:

Otelciler yeni örgüt peşinde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), 14 Nisan'da İstanbul'da düzenleyeceği Turizm Forumu'nda, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan Mesut Yılmaz ve çok sayıda bakana, yeni bir örgütlenme istediklerini anlatacaklar.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), 14 nisan tarihinde İstanbul'da yapacağı Turizm Forumu'nda, yeni bir örgütlenmenin kulisini yapacak. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile Başbakan Mesut Yılmaz'ın yanısıra Turizm Bakanı İbrahim Gürdal'ın da katılacağı toplantıda, sektörün yeniden örgütlenmesinin gerekçeleri anlatılacak. Toplantı sonrasında yayınlanacak olan bildiri ile, sektörün yeniden yapılanması konusundaki öneriler açıklanacak. Turizm sektörünün, diğer sektörlerden çok farklı olduğunu söyleyen TÜROB Başkanı Ali Güreli, ‘‘Bizim sektörümüzde herhangi birinin yaptığı olumsuz birşey, tüm sektöre malediliyor. Bu nedenle, bizlerin çok daha organize, çabuk hareket edebilir ve bürokrasiden bağımsız bir yapıda bulunmamız şart. Bu yüzden, daha bağımsız bir yapıda örgütlenmeliyiz’’ dedi. Yeni örgütlenme şeklinin çeşitli

alternatifleri bulunduğunu da sözlerine ekleyen Ali Güreli, ‘‘Türkiye genelindeki tüm otelciler birliğini çatısı altında toplayan Türkiye Otelciler Odası bu alternatiflerden biri’’ dedi.

BAKAN YAĞMURU

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan Turizm Forumu'98 toplantısı iki oturum halinde gerçekleştirilecek. İlk oturuma, Çevre Bakanı İmren Aykut, Kültür Bakanı İstemihan Talay, Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir, Turizm Bakanlığı Müsteşarı Fermani Altun, TÜROB Başkanı Ali Güreli ve TÜRSAB Başkanı Talha Çamaş katılacak. Öğlen yemeğinden sonraki ikinci oturuma ise Merkez Bankası Genel Müdürü Ömer Altay, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Erkut Yücaoğlu, İKV Başkanı Meral Gezgin Eriş, Antalya Belediye Başkanı Hasan Subaşı ile Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Barlas Küntay da katılacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!