Osmanlı saray giysileri ABD'de sergilenecek

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı saray giysileri ABDde sergilenecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2005 13:35

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Koç Holding ve Smithsonian Vakfı işbirliğiyle Türk kültürünü dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen “Stil ve Statü: Osmanlı Türkiyesi'nden Saray Kıyafetleri” sergisi, Washington'daki Smithsonian Müzesi'nde 29 Ekim'de sanatseverlerin ziyaretine açılacak.

Haberin Devamı

Koç Holding'den yapılan açıklamaya göre, serginin açılışı nedeniyle Washington'da bir yemek verildi. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, burada yaptığı konuşmada, Koç Topluluğu'nun hedefinin bu işbirliğiyle Türk kültürünü tüm yönleri ve ihtişamıyla dünyaya, dünya kültürlerini ise Türkiye'ye tanıtmak olduğunu vurguladı.

Mustafa Koç, şunları kaydetti:“Şirketlerine, markalarına dünya sahnesinde yer açmayı, önüne birincil hedeflerden biri olarak koyan bir topluluk olarak, kültürlerin, toplumların birbirini tanıması ve anlaması, birbirlerinin yaşam biçimlerini, değerlerini, ürettiklerini tanımaları ile mümkün olacağını, farklı olana duyulan sevgi ve anlayışın önce tanımak, sonra anlamakla gelişeceğini çok iyi biliyoruz.

Bu nedenle, kültürel alışverişi son derece önemsiyoruz. Türk insanı ve Türkiye için değer yaratacak kültürel ve sosyal sorumluluk projelerine destek, misyonumuzun çok önemli bir parçasıdır. Sanatla, kültürle, bilimle aydınlanmış bir toplum için çalışmak ise hepimizin ortak ödevidir.”
  
Osmanlı Türkiye'sinden Saray Kıyafetleri” sergisi, 29 Ekim 2005-22 Ocak 2006 tarihleri arasında sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Haberin Devamı

Sergilenen 68 eser içinde, Topkapı Sarayı Müzesi'nden getirilen Osmanlı İmparatorluk kaftanlarına ait zengin koleksiyonun yanı sıra Konya Mevlana Müzesi ve St. Petersburg Hermitage Müzesi'nden getirilenler ile çok sayıda ulusal koleksiyondan seçilen eserler yer alıyor.

Koç Holding açıklamasında, ABD ile Türkiye arasında planlanan karşılıklı kültürel değişimde Koç Holding'in 10 yıl süreyle önemli rol oynayacağı belirtilerek, Kültür Bakanlığı ve Smithsonian Vakfı'nın işbirliğiyle Türk kültürünün tüm dünyaya, dünya kültürlerinin ise Türkiye'ye tanıtılacağı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!