Osmanlı-Körfezbank birleşmesi onay bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı-Körfezbank birleşmesi onay bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2001 11:59

Doğuş Grubu bünyesindeki bankalardan Osmanlı Bankası ile Birleşik Türk Körfez Bankası'nın birleşmesine ilişkin hazırlıklar sürüyor.

Osmanlı Bankası'nın Olağanüstü Genel Kurulu, 30 Temmuz'da toplanacak. Genel Kurul'da, Körfezbank'ın tüm hak, alacak, borç ve yükümlülükleriyle ve tüzel kişiliği sona ermek suretiyle Osmanlı Bankası'na devriyle ilgili olarak hazırlanan devir sözleşmesi taslağı onaylanacak.

Genel Kurul'un gündeminde, devir sözleşmesinin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) ve banka Genel Kurulu'nun onayına bağlı olarak düzenlenmesi ve imzalanması konusunda Osmanlı Bankası Yönetim Kurulu'nun yetkilendirilmesi de bulunuyor.

Doğuş Grubu'nun diğer bankası Garanti Bankası'nda da İtalya'nın önde gelen bankacılık grubu Intesa BCI S.P.A ile ortaklık görüşmeleri yapılıyor.

Fiyat konusunda müzakerelerin kısa sürede sonuçlanması beklenen satışla birlikte, Doğuş Holding'in ana hissedarı olduğu Osmanlı Bankası'nın da ortakları arasına Intesa'nın girmesi bekleniyor.

AKTİF BÜYÜKLÜKLERİ 5 KATRİLYON LİRAYI AŞIYOR

Mart 2001 sonuçlarına göre, Osmanlı Bankası ile Körfezbank'ın birleşmesiyle aktif büyüklüğü 5 katrilyon 139 trilyon 357 milyar liraya ulaşan banka ortaya çıkacak.

Osmanlı Bankası ve Körfezbank'la ilgili bilgiler şöyle:
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!