Ortadoğu’daki istikrar Türkiye’yi güçlendirir

Güncelleme Tarihi:

Ortadoğu’daki istikrar Türkiye’yi güçlendirir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2013 00:59

Uluslararası siyaset, ekonomi ve iş dünyasının önde gelen temsilcileri, dünyanın saygın düşünce kuruluşlarından İngiltere Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Chatham House’un 28 ve 29 Eylül tarihlerinde Akbank’ın ev sahipliğinde, Sakıp Sabancı Müzesi ‘the Seed’de gerçekleştirilen Türkiye Projesi kapsamındaki dördüncü toplantısında bir araya geldi.

Haberin Devamı

‘Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da Yeniden Yapılanma’ ana teması ile düzenlenen toplantılarda Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerindeki gelişmeler ve gelişmelerin Türkiye’ye etkileri ele alındı. Suriye’deki olaylar ve İran’ın enerji projelerinin bölgenin istikrarına ve uluslararası ilişkilere yansımalarının ele alındığı toplantılarda, dünyadaki başlıca güçlerin bölgedeki stratejileri de tartışıldı.

DENGELERİN DEĞİŞTİĞİ DÖNEM

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi ve Chatham House Mütevelli Heyeti Üyesi Suzan Sabancı Dinçer, Orta Doğu’nun yeniden şekillendiği, uluslararası güç dengelerinin değiştiği bir dönemden geçildiğini belirterek, şunları söyledi: “Orta Doğu yanı başımızda bulunan, gelişmelerle ülkemizi birebir etkileyen bir bölge. Bölgenin istikrarına ve sorunların barışçı yollarla çözümüne yönelik atılacak adımlar, bölgenin en büyük ekonomisi olan ülkemize de olumlu yansıyacak. Ortadoğu er ya da geç belli bir dengeye ve istikrara kavuşacak. Ülkemiz bölgedeki gelişmeleri doğru analiz ettiği ve fırsatları akıllıca değerlendirdiği oranda atılımlarını, çıkışını sürdürecek ve bölgesindeki konumunu güçlendirecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!