Ordu Pazarları sivilleşiyor

Güncelleme Tarihi:

Ordu Pazarları sivilleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Halen Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) bünyesinde faaliyet gösteren Ordu Pazarları, ekonomik gelişime paralel olarak şirketleşmeye hazırlanıyor. Ordu Pazarları bu ayın sonundan itibaren ticaret hayatına OYAK bünyesinden ayrı olarak, ‘‘OYAK Büyük Mağazacılık Ticaret A.Ş’’ adı altında devam edecek. Oyak bünyesinde, 1963 yılından itibaren faaliyette olan ve bugüne kadar yalnızca OYAK üyelerine hizmet veren Ordu Pazarları, anonim şirkete dönüşmesinden sonra tüm tüketicilere hitap edecek. Bu arada, yeni kurulacak şirket, Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) tarafından herhangi bir şekilde sübvanse edilmeyecek.

Türkiye'nin ekonomik ve sosyal gelişimi ile birlikte, perakendecilik sektöründe oluşan rekabet koşulları çerçevesinde Ordu Pazarları, şirketleşmeye, iş hayatında ön sıralarda yeralmak amacıyla gidiyor. Süper, hiper ve grosmarketlerin devreye girmesi ile kendini yenileme ihtiyacı da hisseden Ordu Pazarları, şirketleşmeye gitmesinden sonra yeni yatırımlara girecek. Ordu Pazarları bu çerçevede, mevcut mağazaların da modernizasyonunu gerçekleştirerek, hipermarketlerle rekabet edecek. OYAK Büyük Mağazacılık Ticaret A.Ş adı altında ticaret hayatına devam edecek Ordu Pazarlarının, yaklaşık 500 personeli bulunuyor. Şirketleşme ile Ordu pazarlarında görevli tüm personel bütün hak ve yükümlülükleri ile yeni şirkete devredilecek.

Türkiye genelinde 23 mağazası var

Türkiye genelinde 23 mağazası bulunan Ordu Pazarlarının, 1997 yılı itibarıyla yıllık cirosu 117 milyon dolar, toplam satışları ise 18 trilyon 259,2 milyar lira olarak gerçekleşti. Buna göre, 1997 yılı programında 16 trilyon 40 milyar lira olan batış hedefi yüzde 13.8 oranında, 8 trilyon 581,7 milyar lira olan bir önceki yıl satışları da yüzde 112.8 oranında aşıldı. Ordu Pazarlarının 1997 Aralık sonu itibariyle karlılığı da 928,3 milyar lira olarak gerçekleşti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!