Oral: Hazine mallarının satışı imar affı değil

Güncelleme Tarihi:

Oral: Hazine mallarının satışı imar affı değil
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2001 00:00


Maliye Bakanı Sümer Oral, TBMM'de kabul edilen Hazine'ye Ait Taşınmaz Malların Satışıyla İlgili Kanun'un imar affı olmadığını söyledi.
Haberin Devamı

Oral, "Kanun, Hazine'ye gelir elde etmek ve şehirlerin imar dokusunu daha sağlam hale getirmeyi hedefleyen bir düzenlemedir" dedi.

Oral, Beşiktaş-Ulus Levazım Kavşağı arası yol inşaatının temel atma törenine katılarak bir konuşma yaptı.

Ulaşımın, ülkelerin gündeminde birinci sırada yer aldığını belirten Oral, ulaşım sorunu halledildiğinde yatırım ve gelişmenin kendiliğinden geleceğini, bu sorunun halledilmemesi durumunda ise yatırımların çok güç bazen de imkansız olduğunu kaydetti.

Oral, yatırımda ulaşıma öncelik verme mecburiyeti bulunduğunu, diğer altyapı yatırımlarının daha sonra geleceğini belirterek, bu çalışmaların büyümeyi ve istihdamı artırarak ihracat ile refah seviyesini geliştireceğini söyledi.

İstanbul'un 12 milyon nüfusuyla Avrupa'nın ve dünyanın en büyük şehirlerinden biri olduğunu, bu nedenle de ulaşımın büyük bir öneme sahip bulunduğunu anlatan Oral, ulaşım tedbirlerinin zamanında alınmaması durumunda o şehirde yaşayanlara bir eziyet olacağını belirtti.

Bilimin, iletişimin ve teknolojinin yarıştığı 21. yüzyılda ulaşımın eziyet olmaması ve zamanın en iyi şekilde kullanılması gerektiğine dikkati çeken Oral, bu projenin de bunun bir kilometre taşı olduğunu kaydetti.

Oral, projenin 10 yıldan beri düşünüldüğünün dile getirildiğine işaret ederken, "Bir proje için 10 yıl düşünülmemesi lazım. Kısa sürede karar verilip, gerçekleştirilmesi lazım" dedi.

Büyükşehirlerle ilgli konulara devletin ilgi gösterdiğini, kamu ve özel kesimin birlikte çalışması gerektiğini dile getiren Oral, bu durumda hizmetin kalitesinin artacağını, bunun da vatandaşın rahat ve huzur içinde yaşamasını sağlayacağını söyledi.

HAZİNE ARAZİLERİNİN SATIŞI

Maliye Bakanı Sümer Oral, geçen hafta TBMM'de kabul edilen Hazine'ye Ait Taşınmaz Malların Satışıyla İlgili Kanun'un Cumhurbaşkanı'nın onayına sunulduğunu hatırlatırken, bu kanunla ilgili çeşitli yorumlar ve değerlendirmeler yapıldığını kaydetti.

Bu kanunun temel amacının, Hazine'nin mülkiyetinde olan, ancak herhangi bir kamu hizmetinde kullanılmayan, kullanılması da yakın gelecekte söz konusu olmayan Hazine arazilerini ekonomiye kazandırmak olduğunu ifade eden Oral, "Herhalde bir ülke için önemli bir düşüncedir. Bu gerçekleştiriliyor. İşlemlere hız kazandırılıyor" diye konuştu.

Oral, kamu arazilerini belli bir plan dahilinde satmak için büyük gayret içinde olduklarını, ancak 100 metrekarelik bir araziyi satmak için 6 ay için bir bakanlıktan diğer bir bakanlığa ve genel müdürlüklere yazıların gidip geldiğini, bu arada işin aciliyetinin kaybolduğunu kaydetti.

Bu kanunla işe sürat ve kolaylık getirildiğini vurgulayan Sümer Oral, şunları kaydetti:

"Kesinlikle ne çeteye, ne mafyaya, ne de başka gruplara imkan sağlanmayacaktır. Bu zaten düşünülemez. Şehirlerin mimari yapısına son derece saygılı bir şekilde, belediyelerle yakın işbirliği içerisinde bu iş yapılacaktır. Hazine'ye Ait Taşınmaz Malların Satışıyla İlgili Kanun imar affı değil. Kanun, Hazine'ye gelir elde etmek ve şehirlerin imar dokusunu daha sağlam hale getirmeyi hedefleyen bir düzenlemedir." (İstanbul-aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!