Opet Fuchs yağda genişledi, 80 milyon Euro’yu yakaladı

Güncelleme Tarihi:

Opet Fuchs yağda genişledi, 80 milyon Euro’yu yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2012 00:00

Opet Madeni Yağlar ve Almanya merkezli dünyanın en büyük madeni yağ üreticisi Fuchs, endüstriyel yağlardaki işbirliklerini madeni yağların bütün ürünlerini kapsayacak şekilde genişletti.

Opet Fuchs Genel Müdürü Murat Seyhan, İzmir Aliağa’da 2013’te tamamlanacak fabrikada, otomotiv yağları da dahil olmak üzere bütün madeni yağların üretiminin yapılacağını söyledi.
Seyhan, Opet Madeni Yağlar ile endüstriyel kanatta yaptıkları işbirliğinden doğan yeni yapılanmayla 80 milyon Euro’luk ciroya ulaştıklarını belirterek, “Dünyanın en büyük dokuzuncu madeni yağ şirketi olan Fuchs’un otomotiv yağları da artık Türkiye’de Opet Fuchs tarafından üretilip satışa çıkarılacak” dedi. İzmir Aliağa’da yapımı sürmekte olan yağ üretim tesislerinin iki faz halinde inşa edileceğine işaret eden Seyhan, şunları dile getirdi: “Toplam 25 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek. İlk fazın üretim kapasitesi tek vardiyada 50 bin ton, ikinci fazla birlikte 75 bin ton olacak. Bu yatırımla Türkiye’nin madeni yağ üretim kapasitesi yaklaşık yüzde 5 artacak.”
Seyhan, Opet Fuchs’un 41 bin ton üretim hedefiyle, pazarın yaklaşık yüzde 12’sini karşılamasının beklendiğini vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!