Opet domuz gribine karşı 780 istasyonu dezenfekte ederken hutbe de okuttu

Güncelleme Tarihi:

Opet domuz gribine karşı 780 istasyonu dezenfekte ederken hutbe de okuttu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2009 00:00

Geliştirdiği sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini ekleyen Opet Petrolcülük, dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan domuz gribine karşı toplumu bilinçlendirmek ve halk sağlığını korumak için “Sevmek Korumaktır” adlı sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. Bunun için 780 istasyonu dezenfekte etmeye başlayan Opet, Cuma hutbeleriyle de halka ulaşmayı hedefledi.

Haberin Devamı

Bu proje kapsamında Opet, başta domuz gribi salgını olmak üzere mikrop, virüs ve bakteri gibi tüm gözle görünmeyen zararlılara karşı mücadele edecek. Kampanya için ilk etapta 500 bin TL gibi kaynak ayırdıklarını açıklayan Opet Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk, “Ancak her ay istasyonlarımızı dezenfeksiyondan geçirmeye devam edeceğimiz için bu konudaki bütçe de giderek artacak” dedi.
Cuma hutbesi okuttuk
Bu kapsamda Türkiye genelindeki tüm istasyonlarının tuvaletlerinden başlanarak, ortak kullanım alanlarında bakteri ve virüslerin üremesini engellemeye yönelik “BioShield Dezenfeksiyon Koruma Uygulaması”nı bayram sonuna kadar tamamlayacaklarını belirten Nurten Öztürk, “Opet bugüne kadar birçok sosyal sorumluluk projesine imza attı. Anadolu’nun pek çok bölgesinde gerçekleştirdiğimiz bu uygulamaların herkese ulaşması için Cuma hutbesi bile okuttuk” dedi.
Çok sık öpüşüyoruz
Arife gününe kadar 780 istasyonun koruma altına almayı planladıklarını belirten Öztürk, bayrama ilişkin bir de uyarı yaptı. Öpüşme, tokalaşma ve sarılma gibi toplumsal alışkanlıklardan vazgeçilmesinin, hastalığın yayılmasını önlemek ve korunmak adına alınacak önemli tedbirlerden biri olduğuna dikkati çeken Öztürk, “Bayramlarda çok sık öpüşüyoruz. Bu da, gribin yayılması için çok güzel bir ortam” dedi.

Haberin Devamı

Domuz gribi çıktı iş hacmi yüzde 25 arttı

OPET’in 780 istasyonunda yapılan BioShield Dezenfeksiyon Koruma Uygulaması hakkında bilgi veren ISS Pest Kontrol Genel Müdürü Tekin Şengün, bu yöntemle yüzeylerde 90 günlük koruma sağlandığını belirtti. Uygulamanın metrekare maliyetinin 120 kuruş olduğunu açıklayan Şengün, şu bilgileri verdi: “Firma olarak Türkiye’nin dört bir yanındaki toplam 4 bin 500 farklı noktaya hizmet ulaştırdık. Bu rakam yaz aylarında 6 bine kadar yükseliyor. Okullar, firmalar, öğrenci ve personel servisleri, konutlar gibi pek çok noktada bu hizmeti sunuyoruz. Son haftalarda domuz gribi konusunda müşterilerden çok yoğun talep alıyoruz. Domuz gribi nedeniyle pek çok kurum yoğun önlemler almaya başladı ya da aldığı önlemleri daha da artırdı. Domuz gribiyle birlikte yüzde 25’lik bir artış olduğunu söyleyebilirim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!