OPEC'ten Aramco açıklaması

Güncelleme Tarihi:

OPECten Aramco açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2019 15:42

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), Saudi Aramcon'un petrol tesislerine yapılan drone saldırısı sonrasında küresel petrol üretimine yönelik bir endişe bulunmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

TASS'da yer alan haberde OPEC'ten ismi verilmeyen bir yetkili, gelen yeni saldırı tehditleri karşısında Suudi Arabistan'ın söz konusu duruma yönelik müdahalesinin oldukça yerinde olduğunu söyledi. Suudi Arabistan, saldırı sonrası Pazartesi günü üretiminin bir kısmını yeniden organize edebileceğini fakat yaklaşık bir ay boyunca operasyonlarına devam edemeyebileceğini açıklamıştı.

OPEC yetkilisi, organizasyonun petrol tedarikine yönelik bir acil durum toplantısı düzenlemesine gerek olmadığını ve küresel petrol üretimi kapsamında da Uluslararası Enerji Ajansıyla iletişimde olduklarını belirtti.

Saudi Aramco petrol sahalarına yapılan saldırı, küresel petrol tedarikinin yüzde 5.0'ini oluşturan üretimin yüzde 50'sinin kesilmesine sebep olmuştu. Bunun yanında Rusya ve ABD gibi OPEC üyesi olmayan büyük petrol üreticileri de gerektiği takdirde küresel petrol tedarikini artırmak için çalışacaklarını açıklamıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!