OPEC olağanüstü toplanabilir

Güncelleme Tarihi:

OPEC olağanüstü toplanabilir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2008 15:51

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Abdullah El-Bedri, petrol fiyatlarının düşmeyi sürdürmesi durumunda OPEC'in olağan toplantısından önce bir başka toplantı yapabileceğini söyledi.

El-Bedri, Londra'da düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, durum gerektirirse, Aralık ayında Cezayir'de yapılacak olağan OPEC toplantısından önce, bir başka toplantı olabileceğini kaydetti.

Katar Enerji Bakanı Abdullah Bin Hamid El-Attiya da geçen hafta OPEC'in üretim miktarını azaltması kararını desteklediğini belirterek, bunun küresel ekonomik kriz nedeniyle düşen talep karşısında bir zorunluluk olduğunu ifade etti.

El-Attiya, talebin birkaç yıl daha donabileceğine işaret ederek, “Kimse bana, 'bunu yapma, sen kötü adamsın' demesin, çözüm yok, alternatif yok. Kim bana (piyasaya arz edilen petrolü) alacaklarının garantisini verebilir?” dedi.

“DÜŞÜK FİYATLAR ÇOK TEHLİKELİ”

Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı Muhammed Bin Dhaen el-Hamli de şu anki düşük fiyatların dünya ekonomisi için çok tehlikeli olduğuna dikkat çekti.

El-Hamli, yatırımlara devam edebilmek için makul ve yeterli petrol fiyatına ihtiyaç olduğunu belirterek, şu anda bir kriz durumu yaşandığını ve ileride ne olacağını tahmin etmenin güç olduğunu ifade etti.

OPEC, Temmuz ayında varili 147,27 dolara kadar çıkıp rekor kırdıktan sonra yüzde 60 değer kaybeden petrolün fiyatının daha fazla düşmesini engellemek için geçen hafta acil bir toplantı düzenleyerek, örgütün petrol üretim miktarını günlük 1,5 milyon varil düşürmüştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!