Önüm arkam sağım solum ekran

Güncelleme Tarihi:

Önüm arkam sağım solum ekran
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2016 21:01

Düz ekranlar artık tarihe karışıyor. Daha önce kavisli ekranlı akıllı telefonları tüketicilere sunan Samsung, yeni modeli Galaxy Note 7 ile ilk kez 90 derecelik kavis açısına ulaştı. Böylece telefonların neredeyse önü, sağı ve solu ekran oldu. Bu, gelecekte arkası da ekran olan modeller için önemli bir ipucu veriyor.

Haberin Devamı

ŞU ana kadar geliştirilen akıllı telefonların tasarımları üç aşağı beş yukarı aynı. Genellikle kullanıcılar arasında popüler olan bir modelin tasarımı, diğer üreticiler tarafından kopyalanarak, ufak farklarla kullanıcılara sunuluyor. Güney Koreli teknoloji devi Samsung ise bu gidişatı değiştirmeye aday şirketlerden biri. Sebebi ise kavisli ekranlar. İlk kez 2014 yılında Galaxy Note Edge ile tek kenarı kavisli ekran serüvenine başlayan Samsung, sırasıyla Galaxy S6 Edge, Galaxy Note 5 Edge ve Galaxy S7 Edge modellerini tanıttı. Şirketin yeni modeli Galaxy Note 7 ile ise 90 dereceye kadar çıkan kavis açısı artık telefonları sarmaya başladı. Yani ilk kez bir akıllı telefonun neredeyse önü, sağı ve solu ekran olarak tasarlandı. Ancak bu gelecek için önemli bir ipucu. Önümüzdeki yıllarda önü, sağı ve solunun yanı sıra arkasının da ekran olacağı modellerden çok da uzak değiliz. Örneğin, ön ekranda e-posta gönderirken, arka ekranda ise web sayfalarını gezebileceğiz. Bu da kullanıcı deneyimini çok farklı bir noktaya taşıyacak ve verimliliği artıracak.

Haberin Devamı

90 DERECEYE ULAŞILDI

Konu hakkındaki en önemli ipuçlarından birini Samsung Türkiye Başkan Yardımıcı Tansu Yeğen paylaştı. Elinde tuttuğu kağıttaki tablodan göstererek şirketin kavisli ekranlardaki yolcuğunu anlatan Yeğen, 800 derecelik fırınlarla kavis verilen bu ekranlarda artık yanlarda 0.5 mm’lik bir kasa kalınlığına kadar inildiğini ifade etti. Yeğen, “42 ülkede 50 bin kişilik bir Ar-Ge ekibimiz var. Bu ekibin yaptığı çalışmalar sonucunda 90 derecelik bir kavis açısına ulaşıldı. İlk örneği de Galaxy Note 7’de bulunuyor. Kullanıcılara ekranda daha fazla derinlik deneyimi sunuluyor. Bu da web, film, oyun, sosyal ağlar ve diğer mobil içeriklerin yepyeni bir deneyim ile sunulmasını sağlıyor” dedi.

Geçtiğimiz hafta Samsung’un New York’ta gerçekleştirdiği Galaxy Note 7 lansmanı öncesinde bir araya geldiğimiz Samsung’un baş tasarımcılarından Hong Yeo ise, kavisli ekranların ergonomisine değindi. Hong Yeo, “90 derecelik kavise ulaşmak sadece kullanım ara yüzünde değil, ergonomide de iyi sonuçlar almamızı sağladı. Daha önceki modellerde kavisin 90 dereceye kadar ulaşmaması, kenarlarda pürüzlü bir hisse sebep oluyordu. Galaxy Note 7’deki 90 derecelik kavis, kullanıcılara daha kolay bir kavramanın yanı sıra pürüzsüz bir his de sunuyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!