Önceliğimiz ekonomi

Güncelleme Tarihi:

Önceliğimiz ekonomi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2015 01:07

Şanlıurfa’da düşünce platformu ‘Fikir Sofrası’nın düzenlediği iftara katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, koalisyon ile ilgili açıklamalar yaptı. “Kırmızı çizgilerimiz yok ama öncelik ekonomi bakanlıklarında” diyen Yılmaz, ekonomideki hassas dengelerin de koalisyon görüşmelerine yansıyacağının sinyallerini verdi.

Haberin Devamı

FİKİR Sofrası tarafından düzenlenen Şanlıurfa’daki iftara katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, koalisyon çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Balıklıgöl’de bir çay bahçesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, ekonomideki hassas dengelerin de koalisyon görüşmelerine yansıyacağının sinyallerini verdi. Koalisyon kurulduğunda ekonomi yönetiminde yaşanacak çok başlılık ihtimali ile ilgili olarak da Bakan Yılmaz şunları söyledi:

EN ÖNEMLİSİ EKONOMİ

Önceliğimiz ekonomi

“Ekonomide oyun teorisi diye bir şey var. Çok aktörlü olunca hesap kitap yapılır. Ben 8 yıldır siyaset yapıyorum, vatandaşın öyle bir algılama kapasitesi var ki siz istediğiniz kadar oyun yapın, vatandaş onu oradan söküp alıyor. Ülkenin ihtiyaçları ve seçmenin beklentileri var, parti gündemini de aşmanız gerekiyor. Koalisyon görüşmelerinde güven olması ve bilgi akışı önemli. Piyasadaki rakamlar, ülke büyümesi, enflasyon şimdiye kadar ne kadar isabetli adımlar attığımızın göstergesi. Etrafımızdaki yangına rağmen oldukça sakin görünüyoruz. Bu istikrar 13 yıllık emeğin ürünü. O yüzden bunun heba olmasını istemiyoruz. Olası bir koalisyonda önceliğimiz ekonomiyle ilgili bakanlıklar. Bu koalisyonun da bir protokolü olacak. O protokolde her şey yazacak. Bankacılık sistemimiz sağlam. Üst üste 3 seçim yaşadık. Başka ülkelerle kıyasladığınızda iyi durumdayız. Bence vatandaş şunu görüyor. Koalisyonda Ak Parti’nin güçlü bir ortak olacağı yapı olacak, vatandaş politikalarda büyük bir değişiklik beklemiyor.”
Koalisyon görüşmeleri öncesinde hem CHP hem de MHP kanadı bazı kırmızı çizgiler ortaya koydu. Bakan Yılmaz, “Ak Parti’nin kırmızısı çizgileri var mı?” sorusuna, “Bizim parti olarak kırmızı çizgilerimiz yok, ama politikalarımız ve ilkelerimiz var. Siyasette kırmızı çizgiler müzakerelerde de doğru değil. Ülkenin ihtiyaçlarını görüp bunlara cevap verme sanatı siyaset. Kırmızı çizgilerle alanı daraltırsanız ülke için iyi olmaz. Biz de her şeyi yaparız demiyoruz ama kırmızı çizgi kavramını benimsemiyoruz” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

3 KONUYA VURGU YAPTI

Haberin Devamı

Bakan Yılmaz, koalisyon görüşmeleri yapılırken 3 konuya özenle vurgu yapılması ve dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyor. Bunlardan biri ekonomik göstergeler. Yılmaz, küresel krizin etkilerinin devam ettiğini ve iş dünyasının istikrar aradığının altını çiziyor. İkinci nokta ise Türkiye ve çevresindeki ülkelerde yaşananlar. Bölgesel krizlerin de Türkiye’yi etkilediğini vurgulayan Bakan, üçüncü önemli konunun da Çözüm Süreci olduğunu ve Türkiye’nin ciddi bir uzlaşmaya ihtiyacının olduğunu anlatıyor.

İş dünyasından 5 bin kişiye iftar

İŞ dünyasından, akademi çevrelerinden ve medyadan katılımcıları düşünce platformu ‘Fikir Sofrası’ etkinliklerinde buluşturan Malatyalı işadamı Ahmet Arslan bu kez Urfa’da 5 bin kişinin katıldığı bir iftar düzenledi. Arslan, Urfa’nın Suriye’de yaşanan savaştan kaçanlara kucak açtığını belirterek, “Zor günler yaşayan Urfa’daki bu hoşgörü ve yardımseverlik atmosferi uzun yıllar unutulmayacak” dedi. Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir’in de katkılarıyla gerçekleşen organizasyona Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TİKAD Başkanı Nülüfer Bulut, KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, Karadeniz Holding Yönetim Kurulu üyesi Selma Akdoğan, Burgan Bank Genel Müdürü Mehmet Erten de katıldı.

Haberin Devamı

250 garson çalıştı

CUMA gecesi düzenlenen iftarın davetlisi olarak Urfa’daydık. İstanbul ve Ankara’dan gelen konuklarla ve iş dünyasının temsilcileriyle birlikte iftara katıldık. İftarın organizasyonu için Ahmet Arslan’ın ‘5 yıldızlı’ bir ortam yarattığını söylesek yanlış olmaz. Beyaz örtülü 10’ar kişilik yuvarlak masalar hazırlanmıştı. İftar mönüsünü de İstanbul’un ünlü restoranı Lacivert’in aşçısı Hüseyin Ceylan hazırladı. Hüseyin Ceylan günler öncesinden gelip yardımcı aşçıları eğitti. Urfalı Hacıbekir Sofrası’nın mutfağında hazırlanan mönü 5 yıldızlı otel mönüsüyle yarışacak kadar özenliydi. 250 garsonun çalıştığı organizasyonda, tüm davetliler ilahiler eşliğinde oruçlarını açtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!