On-line olmayınca faiz ödedi

Güncelleme Tarihi:

On-line olmayınca faiz ödedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yeni Karamürsel Mağazaları (YKM) faturalarının üzerinde ödeme tarihleri her ayın 1 ile 20'si arasında olduğu belirtilse de, ay içinde yapılan ödemeler için faiz uygulamıyordu. Buna güvenen Esra Tanrıöver de, taksidini ayın 31'inde yatırdı. Ancak Tanrıöver, Suadiye'deki YKM'ye olan borcunu Şişli YKM'ye yatırdığı için gecikme faizi uygulandı. Buna gerekçe olarak da mağazalar arasında on-line sistemi olmadığı için ayın 31'inde yapılan ödemenin başka mağazaya bir gün sonra ulaşması gösterildi. Tanrıöver, yüzde 10 oranında gecikme faizini ödemek zorunda kaldı.

Konuyla ilgili olarak Yeni Karamürsel Mağazası yetkilileri ile görüştük. Ödemelerin diğer ayın birine kalması halinde gecikme faizi uyguladıklarını belirten yetkililer, şunları söylediler:

‘‘Mağazalarımızda aylık taksitler faturaların üzerinde de belirtildiği gibi ayın 1 ile 20 arasında ödenebiliyor. Ancak bazı müşterilerimizin ayın 21'i ve 25'inde maaş aldıklarını dikkate alarak bu müşterilerimizi mağdur etmemek için taksit ödemelerini ayın 30'una kadar uzatabiliyoruz. Ödemeler ayın 1'ine kaldığı taktirde de vade farkı uygulamak zorunda kalıyoruz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!