On binler Vodafone Avrasya Maratonu'nda koştu

Güncelleme Tarihi:

On binler Vodafone Avrasya Maratonunda koştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2012 19:18

Bu yıl ilk kez altın kategoride koşulan Vodafone İstanbul Maratonu’nda erkeklerde ilk 3, Kenyalı atletlerin oldu.

Haberin Devamı

Bu yıl ilk kez altın kategoride koşulan Vodafone İstanbul Maratonu’nda erkeklerde ilk 3, Kenyalı atletlerin oldu. Erkeklerde birinciliği Stephan Chebogut, kadınlarda ise Etiyopyalı Koren Jelila Yal göğüsledi. Birinciler 50’şer bin dolar para ödülünün sahibi olurken, toplamda 1 milyon dolar ödül dağıtıldı.

88 ülkeden 13 bin sporcunun 3 farklı parkurda yarıştığı Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu’nu erkeklerde Kenyalı atlet Stephan Chebogut 2.11.08’lik dereceyle, kadınlarda ise Etiyopyalı Koren Jelila Yal 2.28.09’luk dereceyle kazandı. Kadınlarda 2 Türk atlet maratonu ilk 5’te tamamladı.

Türkiye’nin en geniş katılımlı kitlesel organizasyonu Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu bu yıl 34. kez İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray’ın katılımıyla gerçekleşti. 3 bin 838 atletin yarıştığı 42,195 metrelik maratonda erkeklerde ilk 3 sırayı Kenyalı atletler oluşturdu. Kadınlarda ise 3 Etiyopyalı ve 2 Türk atlet ilk 5’i oluşturdu. Milli atlet, olimpiyat ikincisi Elvan Abeylegesse’nin 15 km’de ikinci olduğu Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu’nda 8 km’yi Furkan Aksuoğlu isimli Türk atlet birinci tamamladı.

Haberin Devamı

Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu’nda 5 bin 469 kişinin katıldığı 15 km koşusunu erkeklerde Etiyopyalı Biruk Demiye, kadınlarda ise yine Etiyopya’dan Seboka Seyfu; 3 bin 699 atletin koştuğu 8 km’lik koşuyu erkeklerde Furkan Aksuoğlu, kadınlarda Bulgaristan’dan Veneta Cholakova birinci tamamladı. Türk kadın atletler Sultan Haydar ve Ümmü Kiraz, 42,195 metrelik maratonu üçüncü ve beşinci sırada tamamladı.

Timuray: “Dünyanın ilk ve tek kıtalararası maratonu olan 34. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu'na destek vermekten memnuniyet duyuyoruz”

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Şehir maratonları her yıl düzenlendikleri şehrin tanıtımına ve ekonomisine büyük katkılarda bulunuyor. New York, Londra, Berlin, Boston, Tokyo ve Chicago’da düzenlenen maratonlar, milyonlarca seyirci, on binlerce atlet ve turisti maraton döneminde bu kentlere çekiyor ve ekonomiye yüz milyonlarca dolar katkı sağlıyor. 34. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu sayesinde de atletlerin yakınlarıyla birlikte yaklaşık 40 bin kişi bu hafta sonu yurtdışından İstanbul’a geldi. Bu rakamın her geçen yıl daha da artacağına inanıyoruz. Dünyanın en büyük mobil iletişim şirketlerinden biri olarak, sahip olduğumuz global iletişim ağımızı Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu için seferber edeceğiz. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu’nu dünyanın en büyük 7. maratonu yapmayı hedefliyoruz. Bugün, 34.Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu’nda  88 farklı ülkeden 13 bin atlet koşarken 100 bini aşkın sporsever de büyük bir coşku içinde sağlıklı bir yaşam için yürüdü.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!