Okuyan: Sahte emeklilerin isimleri belirlendi

Güncelleme Tarihi:

Okuyan: Sahte emeklilerin isimleri belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2001 15:40

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, SSK ve Bağ-Kur`dan sahte evrakla emekli olanların isimlerinin tek tek belirlendiğini, bu kişilere ödenen 1.3 katrilyon liranın faizi ile birlikte geri alınacağını bildirdi.

Okuyan, Yalova`nın Altınova İlçesi`nde düzenlediği basın toplantısında, SSK ve Bağ-Kur`da otomasyona geçiş çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti. Tüm verilerin bilgisayar ortamına aktarılmasına başlanması ile birlikte, bugüne kadar fark edilemeyen sahtekarlıkların tek tek ortaya çıkarıldığını kaydeden Okuyan, şunları söyledi:

``Otomasyona geçiş işlemleri sırasında sahte belgelerle emekli olanların isimleri tek tek belirlendi. Bu yola başvuranlar Cumhuriyet Savcılıklarına sevk edileceği gibi ödenmiş olan paralar faizi ile birlikte geri alınacak. Bu şekilde ödenmiş 1.3 katrilyon lira para var. Bu sahtekarlara ödenen 1.3 katrilyon lira, faizi ile birlikte geri alınacak.``

Bağ-Kur`dan haksız yere emekli maaşı alanların, emekli olmak için gerekli belgeleri meslek kuruluşlarından temin ettiklerine de dikkati çeken Okuyan, ``Haksız yere insanların emekli maaşı almaması konusunda kararlıyız.

Bağ-Kur ve SSK yıllarca bu şekilde soyulmuş. Bu soygunun miktarı maalesef 7.9 katrilyon liradır. Meslek kuruluşlarından ricam; belge verirken titiz davransınlar`` dedi.

BORCU OLANA İLAÇ YOK

Bağ-Kur`un, Türkiye genelinde anlaşmalı olduğu 15 bin eczane ile bilgisayar ortamında bağlantı kuracağını da kaydeden Bakan Okuyan, şöyle devam etti:

``Bu çalışmamız tamamlandığında, eczanelerin bilgisayarlarında sigorta primlerini yatırmayanlar görülecek ve kendilerine ilaç verilmeyecek. İsteğe bağlı olarak Bağ-Kur`a üye olanlara sesleniyorum; Prim borçları yıl sonuna kadar ödenmediği takdirde tüm sağlık hizmetleri durdurulacak.

Yılbaşından sonra ödeseler dahi bir daha sağlık hizmetleri alamayacaklar. Bunun yanı sıra normal Bağ-Kur sigortalısı olup da prim borcu bulunanlar, borçlarını ödemedikleri süre içinde sağlık hizmeti alamayacaklar.``
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!