Okurken değişen gazete geliyor

Güncelleme Tarihi:

Okurken değişen gazete geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Xerox, buluşları ile ünlü araştırma merkezi Palo Alto'da ‘‘Gyricon’’ adlı elektronik kağıt geliştirme projesine hız veriyor. Xerox’tan yapılan açıklamaya göre, elektronik kağıdın, önümüzdeki yıl ticari bir hal alması bekleniyor. The Economist de ‘‘Dijital mürekkep elektronik kağıt ile buluşuyor’’ başlığı ile verdiği haberde, elektronik kağıdın gelişim süreci, yaratacağı değişiklikler, getirdiğiözellikler ve kullanım alanlarına yer verdi.

NELER OLACAK?

The Economist'e göre, elektronik kağıt ile gazeteler, kitaplar, reklam panoları, duvarlar ve hatta tişörtler bile her an değiştirilebilir interaktif mecralara dönüşecek. Elektronik kağıdın getireceği farklılıklar şöyle vurgulanıyor:

‘‘Elektronik kağıtla gazete ve dergilerin radyo-televizyon ve internet karşısında yaşadığı gündemi geriden takip etme durumu ortadan kalkacak. Elektronik kağıtla, gazete ve dergiler, televizyon gibi aynı anda okuyucularına ulaşabilecekler. Gazete yöneticileri, ‘breaking news' denilen flaş haberler ile gün içinde istenildiği kadar gazetelerini yenileyebilecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!