Okul atölyeleri özel sektöre açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Okul atölyeleri özel sektöre açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2005 00:00

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait okullar ile bu okulların bünyesindeki döner sermaye işletmelerinin Milli Eğitim Bakanlığı’na devrini öngören yasa tasarısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Tasarı yasalaşırsa, 307 okul Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilecek. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı okulları kapsam dışı tutan tasarıya göre, Anadolu Meteoroloji Meslek Lisesi, Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi ile sağlık, tarım ve adalet meslek liseleri Milli Eğitim Bakanlığı’na geçiyor. Tasarıya eklenen bir maddeyle, okulların döner sermayelerinin toplamı, 100 milyon YTL’ye çıkarıldı. Bu miktar, Bakanlar Kurulu’nca 10 katına kadar artırılabilecek.

ATÖLYELER KİRALANABİLECEK

Tasarıya göre, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygun alanlarda çalışma saati göz önünde bulundurulmaksızın parça başı ücret ödenmek suretiyle mal ve hizmet üretimi yaptırılabilecek. Okulların, atölye, makine parkı ve tesisleri, özel sektörle işbirliği yapılarak tatil dönemlerinde işletilebilecek. Tasarıyla okullar devredildiği için Adalet Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 6 bin 463 kadrosu iptal edilirken, Milli Eğitim Bakanlığı için 6 bin 606 kadro ihdas ediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!