‘Oksijen’i küresel merkez yaptı dünyada 359 milyon aboneye teknoloji satacak

Güncelleme Tarihi:

‘Oksijen’i küresel merkez yaptı dünyada 359 milyon aboneye teknoloji satacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2011 00:00

Vodafone Grubu’nun küresel inovasyon merkezlerinden biri olan Vodafone Türkiye’nin Ar-Ge firması Oksijen, teknoloji ihracına başlayacak.

Haberin Devamı

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, 2000 yılında kurulan Oksijen’i 2006 yılında satın aldıklarını belirterek, firmanın kurulduğundan beri 950 milyon TL’lik katmadeğer yarattığını söyledi. Oksijen’in Ar-Ge’de, Vodafone bünyesinde rolünü ispatladığını dile getiren Timuray, “Dünyada 359 milyon abonesi bulunan Vodafone bünyesinde küresel inovasyon merkezlerinden biri oldu. Teknoloji ihraç edecek hale geldi” dedi.
250 çalışanı var
Oksijen’in, 2000 yılında mobil teknoloji araştırma geliştirme firması olarak başladığını anımsatan Timuray, şu bilgileri verdi: “İlk önce adını Vodafone Teknoloji olarak lanse etmiştik. Elde ettiği başarı Oksijen’i Ar-Ge’de dünya çapında bir şirket haline getirdi. Vodafone küresel bünyesinde performansını en üst düzeyde sürdürüyor. 2006’da, 80 olan eleman sayısını üç kat artırarak 250’ye çıkardı. Geliştirdiği ürün sayısı 60’a çıktı. Oksijen’i yeni kimlik ve logosuyla yeniden lanse ettik.”
Önemli projelere imza
Timuray, Oksijen’in Ar-Ge’de Vodafone bünyesinde önemli projelere imza attığını dile getirerek, “Bunların en önemlisi lokasyon bazlı hizmetler. GPS servislerinde ilk üç arasındayız. ‘Vodafone Locate’i, Almanya’da gelecek hafta lanse edeceğiz” diye konuştu. Global şirkette Türk uygulamalarını dünyaya duyurduklarını da kaydeden Timuray, teknolojiye yatırımın geleceğe yatırım anlamına geldiğini vurguladı.
Cepte Türkçe SMS’i çözdü
Vodafone Türkiye’nin Ar-Ge firması Oksijen, bugüne kadar 60 servisiyle öne çıkarken her ay en az otuz uygulama geliştiriyor. Oksijen, cep telefonundan SMS gönderirken Türkçe karakter sorununu çözen uygulamaya da imza attı. Oksijen Ar-Ge Genel Müdürü Arda Özgün, çalışan sayılarının kısa sürede 250’ye çıktığını belirterek, “İstihdamımızı bu yıl 292’ye çıkaracağız. İnovatif hizmetlerimizi sadece Türkiye’ye değil, Vodafone’un küresel ağına sunuyoruz. Bunu daha da artıracağız” dedi.

Haberin Devamı

Combes: Vodafone Türkiye grupta rol modeli oldu

VODAFONE Avrupa CEO’su Michel Combes de, son iki yılda grup bünyesinde öncü rol oynayan Vodafone Türkiye’den gurur duyduklarını dile getirirken, “İki yılda pazar payını bu kadar hızlı artıran ülke operasyonu görmedim. Türkiye, Vodafone bünyesinde pek çok alanda rol modeli oldu. Türkiye’deki başarılar gurur verici” diye konuştu. İnovasyonun Vodafone değerleri için önemli olduğunu dile getiren Combes, “Türk mühendislerin inovatif yeteneğinden çok etkilendik. Oksijen Ar-Ge’nin bu üstünlüklerinden yararlanacağız, İnovasyon rekabette kilit olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!