Öğretmenini planlayarak öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenini planlayarak öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2012 00:00

İzmir’de tüm Türkiye’yi dehşete düşüren öğretmen cinayetinin iddianamesinde, öğrencinin bıçağı pazardan 10 liraya aldığı, polisin gitmesini beklediği ve cinayeti planlayarak işlediği yazıyor.

Haberin Devamı

İZMİR’de, sınıfa geç geldiği için kendisini okul müdürüne gönderen fen ve teknoloji öğretmeni Rabia Sevilay Durukan’ı (40) bıçakla öldürmekten tutuklanan 8’inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki H.K. hakkında, kasten adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianame, dava açılması için İzmir Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Öğretmenine kin besledi

İddianameye göre, başarısızlık nedeniyle 1 yıl kaybeden H.K., yeniden okula döndüğünde, sorunlu kişiliğinden dolayı daha az mevcutlu bir sınıfa yerleştirildi. Öğretmenleriyle sorunlar yaşayan H.K., 25 Eylül’de, planlı bir şekilde okula gelip, kin beslediği öğretmeni Rabia Sevilay Durukan’ı öğrencilerin gözü önünde bıçaklayıp öldürdü.

Kardeşlerinin okulu değişti

Haberin Devamı

Karabağlar ilçesi Nazire Merzeci İlköğretim Okulu’nda eğitim gören H.K., fen ve teknoloji dersi öğretmeni Rabia Sevilay Durukan tarafından, geç kağıdı alması için müdüre gönderilmişti. H.K. aldığı geç kağıdını öğretmenin yüzüne fırlatıp, kendisini bıçaklamakla tehdit etti. Durukan, tehdit edildiğini okul yönetimine bildirince, polise ve babasına haber verildi. Polisin gitmesinin ardından H.K. de harekete geçti. H.K., pazardan 10 liraya satın aldığı bıçakla Durukan’ı öğrencilerin gözü önünde karın ve kalçasından bıçaklamıştı. Durukan kaldırıldığı hastanede hemen ameliyata alındı, ancak kurtarılamadı. H.K.’nın aynı okulda okuyan iki kardeşi ise, bu olayın ardından başka okula gönderildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!