Öğrencinin ‘nakil sistemi formülü’ Arçelik’e 1 milyon lira kazandırdı

Güncelleme Tarihi:

Öğrencinin ‘nakil sistemi formülü’ Arçelik’e 1 milyon lira kazandırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2011 00:00

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin mezuniyet törenine endüstri mühendisliği bölümü öğrencisi Gülin Begüm Ünal damga vurdu. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Begüm Ünal, Arçelik fabrikasındaki ortak eğitimde nakil sistemlerine getirdiği yenilikle, fabrikaya yılda 1 milyon TL kazandırdı” dedi.

Haberin Devamı

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin (ETÜ) 2010-2011 Akademik Yılı mezuniyet törenine endüstri mühendisliği bölümü öğrencilerinden Gülin Begüm Ünal damga vurdu. Ünal’ı “Gel Begüm, Sayın Bakanım da görsün senin başarını” diyerek kürsüye çağıran TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Ünal, Arçelik fabrikasındaki ortak eğitim kapsamında nakil sistemlerine getirdiği yenilikle, fabrikaya yılda 1 milyon TL kazandırdı. İş dünyasında üniversite-sanayi işbirliği önemli. Ben Türkiye’deki bütün işletmelere tavsiyede bulunuyorum. Bu gençlere iş imkanı verdikçe, aynı Arçelik’in yaptığı karlar gibi kar yapacaktır” diye konuştu. Öğrencilere seslenen Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: “Dünya hızla değişiyor. Eskiden niceliksel özelliklerin ilerlemek için yeterli olurken, artık günümüzde kalite çok önemli oldu. 30 yıl önce üniversite mezunu olmak, iş hayatında bir adım öne çıkmak için yeterliydi. Ama bugün en iyilerin arasında olmanız gerekiyor. En iyi eğitimi almanız yetmiyor, en sağlam ilişkilere de sahip olmanız gerekiyor. Biz TOBB ETÜ’de bu imkanları size sağladık. Belki bugün bu imkanların farkında değilsiniz ama yarın farkı fark edeceksiniz.”

Haberin Devamı

İlişkiler çok önemli

İş dünyasında insanlarla kurulan ilişkilerin çok büyük önem kazandığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, öğrencilere şu mesajı verdi: “Size sağladığımız ilişkileri işbirliklerine dönüştürmek sizin elinizde. Yurt dışında yaşadıklarınızı gördüklerini iyi değerlendirin. Öğrendiğiniz her bir kelimenin, tanıştığınız her bir kişinin sizin kişisel gelişiminize yatırım olduğunu unutmayın. Üniversitemiz sanayi ile sıkı işbirliği içinde.”

Bu yıl sanayi kuruluşlarında çalışan üniversite öğrencilerinin pek çok ilki başardığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Sakın hayal kurmaktan vazgeçmeyin. Unutmayın ki hayatınızda en özgür olacağınız zaman hayalleriniz olacaktır. Hayal olmadan hedef olamaz. Onun için hayal kurmaktan vazgeçmeyin. Hedefi olmayan gemiye rüzgar yardım edemez” dedi.

Sanayide yenilik ve patent öne çıktı

TÜRKİYE’nin son dönemlerde ekonomik alandaki gelişiminde sanayinin önemli bir rol oynadığını dile getiren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Eskiden sanayicilere ‘ne kadar üretim yapabiliyorsun?’ diye sorulurdu. Şimdilerde ise sorular ‘ne kadar katma değer üretebiliyorsun? Yenilikçi misin? Patentin mi var mı?’ şeklinde değişti” dedi.

Haberin Devamı

Üniversite sayısı ve bütçesi artıyor

TOBB’un iş dünyasının en önemli çatı kuruluşu olduğunu vurgulayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, şöyle konuştu: “Üniversite sayısını ve üniversitelerin bütçelerini arttırdık. Okullaşma oranını da yükselttik. Bunu yeterli bulmuyoruz. Yüzde 100 eğitim diyoruz. Bu oranı bulana kadar işbirliği içinde güç birliği içinde yolumuza devam edeceğiz. Öğrenciler ülkemizin rotasını çizecek. Ekonomisini büyüteceksiniz, ülkemizin ileri demokrasiye gitmesinde çok büyük katkılarda bulunacaksınız. Siz bu ülkenin güçlü topluma ulaşmasında en büyük eserimiz olacaksınız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!