Öğrenciler, online eğitimi sevdi

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler, online eğitimi sevdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2012 15:11

Eğitim destek hizmeti Vitamin, yeni kullanım modeline ait, ilk ay kullanım verilerini yayınladı. Kısa bir süre önce yenilenerek, ücretsiz üyelik modeline geçen, “anlayarak ve anlamdırarak” öğrenme imkanı sunan Vitamin, ilk 1 ayında 5.2 milyon kez ziyaret edildi ve 12 stadyumu dolduracak kadar üye sayısına ulaştı.

Haberin Devamı

 

Yüzde 100 Türk Telekom iştiraki Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri AŞ yetkilileri, 24 yıllık deneyimleriyle süreç içerisinde bilgisayar destekli eğitimi yaygınlaştırdıklarını, yalnızca 1 aylık verilerin bile, öğrencilerin online eğitime ilgisinin önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Türk Telekom şirketlerinden Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri AŞ’nin ürünü, 10 yılı aşkın süredir sayıları milyonu aşan ilköğretim ve lise öğrencisi ile öğretmenlere zengin bir öğrenme ortamı sunan Vitamin, kısa bir süre önce yepyeni bir kullanım modeli sunarak daha geniş kitlelere ulaştı. www.vitaminegitim.com’un ilk 1 aylık kullanım verileri, Türkiye’de online eğitime ilginin arttığını, geleneksel ders çalışma yöntemlerinin yanında bilgisayar ve internetten ders çalışmanın da öğrenciler tarafından yoğun olarak tercih edildiğini gösterdi.

Haberin Devamı


EYFEL’İN 1 YILDA AĞIRLADIĞI ZİYARETÇİDEN DAHA FAZLA

Öğrencinin eksiklerini belirleyerek hedef odaklı çalışmaya yönlendiren ölçme değerlendirme sistemi ve binlerce soru içeriğiyle deneme sınavları; interaktif etkinlikler, 3D canlandırmalar, sanal deneylerle çok boyutlu bir öğrenme ortamı sunan sınırsız konu anlatımları ve farklı İngilizce öğrenme programları ile Vitamin, ilk 1 ayında 5.2 milyon ziyaret rakamına ulaştı. Bu ziyaretin rakamsal değeri, Paris’teki Eyfel’in 1 yılda ağırladığı ziyaretçi sayısına eşit.

12 STADYUM DOLUSU ÜYE

Sebit’in, öğrencilerin online eğitime olan ilgilerine ışık tutan verilerinde çarpıcı sonuçlar da ortaya çıktı. 5.2 milyon ziyarette, ziyaretçilerin ortalama 11 dakika 10 saniye ile yaklaşık 60 milyon dakika zaman geçirdiği Vitamin, toplam 620 bin 440 üyesiyle, 12 stadyumu dolduracak rakama ulaştı.

SINAVLARA HAZIRLIKTA VİTAMİN

Tüm ilköğretim ve lise öğrencilerine bilgisayarları başında Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretim programıyla uyumlu çok boyutlu içeriğiyle SBS, LYS ve YGS’ye eksiksiz hazırlanma olanağı tanıyan Vitamin’in ilk 1 ayında toplam 4.3 milyon ders içeriği izlendi.

Haberin Devamı

Yeni nesil ölçme değerlendirme sistemi ile eksiklerini detaylı olarak tespit edebilme olanağına sahip olan öğrenciler, vitaminegitim.com’u ders çalışmak ve sınavlara hazırlanmak için yoğun olarak kullanıyor. Konu anlatımları ve avantajlı paketlere ilginin göze çarptığı Vitamin’de öğrencilerin yüzde 41’i avantajlı paketleri, yüzde 34’ü konu anlatımlarını, yüzde 23’ü sınavları, yüzde 2’si ise yabancı dil uygulamalarını tercih etti. Öğrenciler, boş zamanlarında ise en çok Vitamin üyelerine özel olarak üretilen akvaryum oyunu Aquavitt’e ilgi gösterdi.

EN POPÜLER DERSLER

Öğrencilerin Vitamin’de en çok tercih ettiği ders Matematik. Fen ve Teknoloji küçük bir farkla Matemetiğin hemen arkasında yer alırken, diğer derslere ilgi sırasıyla şu şekilde; Sosyal Bilgiler, Türkçe, Fizik.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLER NE DEDİ?

Vitamin içeriğini, ekosistemine dahil ettiği içerik ortaklarıyla her geçen gün zenginleştirmeye devam ediyor. Öğrencilerin dersleri severek, heyecan duyarak, keşfederek, kalıcı bir şekilde öğrenmelerini sağlayan vitaminegitim.com hakkında öğrenciler, Vitamin’de ders çalışarak sınavlara hazırlanmanın faydalarını dile getiriyorlar.


• ‘Yeni Vitamin çok hoşuma gitti. Sınav gününden önceki akşam çantam artık hep boş oluyor. Test kitaplarım evde. Vitamin sayesinde sınavlar artık çoook kolay.’
• ‘Vitamin çok güzel, seni sınavda 1. yapar!’
• ‘Bu Vitamin harika, sınavlara çıkacak sorulara hazırlıklıyım artık...’
• ‘Bence Vitamin çok yararlı bir site. Sınavlardaki başarımı arttırdı.’

Haberin Devamı

• ‘Yeni Vitamin’i çok güzel buldum. Sınavlarıma hep buradan çalışıyorum ve güzel dereceler elde ediyorum.’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!