Öğrenciler kredi ya da kredi kartı alabilir mi?

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler kredi ya da kredi kartı alabilir mi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2018 15:44

Öğrenciler kredi ya da kredi kartı alabilir mi? Özellikle de ailesinden uzak yaşayan üniversite öğrencilerinin cevabını merak ettiği bir soru bu...

Haberin Devamı

Hangikredi.com tarafından hazırlanan bu yazıda öğrencilerin kredi ya da kredi kartı alıp alamayacağına ilişkin detaylar anlatılıyor.

ÖĞRENCİLER KREDİ ALABİLİR Mİ?

Kredi alabilmek için gereken üç temel şarttan biri kişinin belgelenebilir gelire sahip olması bir diğeri ise kişinin sigortası olmasıdır. Kredi alabilmek için gereken üçüncü şart ise kredi notunun kredi almaya elverişli olması. Öğrenciyseniz fakat çalışıyorsanız yani belgelenebilir geliriniz varsa  ve çalıştığınız kurum tarafından size sigorta yapıldıysa kredi çekmeniz mümkün.

Eğer çalışmıyorsanız yine de kredi çekmenin bir yolu var. Eğer 18 yaşından büyükseniz ve üstünüze kayıtlı bir gayrimenkul varsa ipotekli kredi seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. Herhangi bir gayrimenkulden adınıza kira geliri varsa bu geliri belgeleyerek de ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunabilirsiniz.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLER KREDİ KARTI ALABİLİR Mİ?

Öğrencilerin kredi kartı alması kredi almasından daha kolay. Kredi için 18 yaşını doldurmuş olma, belgelenebilir gelir, en az üç aylık sigorta gibi şartlar aranırken kredi kartında bu şartlar aranmıyor. Pek çok bankanın gençler için hazırladığı ve 18 yaşından önce de kullanılabilen kredi kartı ürünleri mevcut. Standart bir kredi kartına göre bazen kapsamları daha dar olsa da kredi kartı kullanmak isteyen gençlerin ihtiyaçlarını karşılayacak olanak ve fırsatlara sahipler.

Bankaların gençlere yönelik sunmuş olduğu kredi kartları ile 18 yaşını doldurmamış olsanız dahi kredi kartı sahibi olabilir, kredi kartı kampanyalarından ve taksitlendirme olanağından faydalanabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!