Öger Tours, rekor ciroyla Almanya'da ilk 5'te

Güncelleme Tarihi:

Öger Tours, rekor ciroyla Almanyada ilk 5te
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2002 02:05

Almanya'nın önde gelen tur şirketlerinden Öger Tours, 2001'de 1 milyar 100 milyon mark ciro elde ederek rekor kırdı ve Almanya'daki tur operatörleri arasında ilk 5'e girdi.

Öger Tours'un bağlı olduğu Öger Holding Genel Koordinatörü Sinan Vardar, Türkiye'deki seyahat pazarında geçtiğimiz yıl 2000'e göre yüzde 15'lik bir artış yaşandığını belirterek, 2001'de Türkiye‘ye 500 bine yakın işçi ve 1 milyona yakın da Alman turist getirdiklerini söyledi.

Vardar, Almanya’dan Türkiye‘ye gelen her 3 Alman turistten birininkendileri aracılığıyla geldiğini ifade ederek, ‘‘Almanya‘dan getirdiğimiz turist ve döviz girdisinde birinci sıradayız. Geçen yıl getirdiğimiz Alman turistler otel harcamaları, kişisel ve uçak masraflarıyla birlikte Türkiye‘ye yaklaşık 1 milyar marklık döviz girdisi sağladılar’’ diye konuştu.

Türk tur operatörleri sayısının dünyada 10-12'ye düştüğüne ve Alman, İngiliz şirketler tarafından satın alındığına dikkat çeken Vardar, şunları kaydetti:

‘‘En büyük sıkıntımız getirdiğimiz dövizlerin ihracat kapsamına alınmaması. Türk tur operatörleri hızla tükeniyor. Hiç olmazsa kalanlara böyle bir destek sağlanırsa, pazar payımız daha da artacaktır. Vergi iadesi uygulanması halinde gelen para Türkiye'nin tanıtımında ve diğer ülkelerde pazar payımızı artırmada kullanılacaktır. Biz, ihracatçılara getirdikleri döviz karşılığında nasıl prim veriliyorsa bize de verilsin, getirdiğimiz döviz değerlensin istiyoruz. Getirdiğimiz dövizin resmi olarak girdisi oluyor. O zaman biz de resmi yapmayalım. KDV'yi ortadan kaldıralım. Polonya, Çekoslovakya, Hollanda bizi heyecanlandırıyor. Buralarda hiç tur operatörü yok. Türk şirketleri maalesef yurt dışında yabancı rakipleriyle başedemiyor. Onlar yüzde 3 faizle para alırken, biz bankalardan yüzde 20 faizle bile para alamıyoruz.’’

Öger Tours'un şu anda Almanya'daki değerinin 350-400 milyon mark civarında olduğuna ve şirketin tanınma oranının yüzde 74'e çıktığına dikkat çeken Vardar, son 7-8 yıl içinde Türkiye‘ye getirdikleri dövizin 4-5 milyar markı bulduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!