OGD, ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ için yılın testini yaptı

Güncelleme Tarihi:

OGD, ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ için yılın testini yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 16:49

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl ilki düzenlenen, ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ yarışmasının finalistleri belli oldu. OGD üyesi 64 otomotiv gazetecisinin yaptığı oylama sonucunda 22 aday otomobil arasından Audi A4, Fiat Egea, Hyundai Tucson, Opel Astra, Renault Talisman, Skoda Superb ve Volvo XC-90 finale kalmaya hak kazandı. Kazanan 19 Nisan’da belli olacak.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de Yılın Otomobili’ (TYO) yarışmasında 7 finalist belli oldu. Otomotiv Gazetecileri Derneği’nin (OGD) bu yıl ilkini düzenlendiği yarışmada 22 aday otomobil finalist olmak için yarıştı. OGD üyeleri tarafından 25 Mart’ta İntercity İstanbulpark’ta gerçekleşen etkinlikte test edilen adaylar arasında yapılan oylamada finalistler belirlendi.

OGD, ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ için yılın testini yaptı
OGD üyesi 64 otomotiv gazetecisinin yaptığı oylama sonucunda 22 aday otomobil arasından Audi A4, Fiat Egea, Hyundai Tucson, Opel Astra, Renault Talisman, Skoda Superb ve Volvo XC-90 finale kalmaya hak kazandı.

 PROFESYONEL TEST
‘PPG Oto Tamir Boyaları’ ana sponsorloğu, Bridgestone ile İntercity İstanbulpark co-sponsorluğunda düzenlenen ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ yarışmasında OGD üyeleri, finalistleri belirleyecek ilk oylama öncesi 25 Mart 2016 tarihinde İntercity İstanbulpark’ta test sürüşü için bir araya geldi.

OGD, ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ için yılın testini yaptı

Gün boyu süren organizasyonda, aday otomobiller yarış pisti dışında, özel olarak hazırlanan istasyonlarda fren, slalom ve diğer testlerden geçti. Ardından, ‘yılın otomobili’ için yarışacak 7 finalist için oylama yapıldı. Her üye finale kalmasını istediği 7 otomobili seçti ve toplanan oylar sonucunda 7 finalist belirlendi.
19 NİSAN’DA AÇIKLANACAK
Test sürüşü organizasyonuna otomotiv markalarının yöneticileri de geniş bir katılım gerçekleştirerek büyük ilgi gösterdi. İstanbulpark’taki etkinlikte 150’nin üzerinde katılımcı yer alırken, yapılan organizasyon büyük beğeni topladı. OGD üyelerinin ardından sektör yetkililerinin rakip marka araçları denemeleri de büyük heyecan yarattı. 7 finalistin belirlenmesinin ardından ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ seçimlerinde ikinci tur da başladı. Türkiye’nin seçkin gazetecilerinden oluşan OGD üyeleri, ikinci turda yapacakları oylama ile 7 finalist arasından Türkiye’nin otomobilini seçecek. Türkiye’de 2016 Yılının Otomobili, 19 Nisan tarihinde yapılacak ödül töreninde açıklanacak.
OGD, ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ için yılın testini yaptı

 

Haberin Devamı

FİNALİSTLER
Audi A4
Fiat Egea
Hyundai Tucson
Opel Astra
Renault Talisman
Skoda Superb
Volvo XC-90
eozpeynirci@hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME!