OECD konferansı İstabul'da yapılacak

Güncelleme Tarihi:

OECD konferansı İstabulda yapılacak
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 02, 2004 13:09

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) 2. KOBİ'lerden sorumlu Bakanlar Konferansı, 2-6 Haziran 2004 tarihleri arasında, İstanbul Lütfi Kırdar Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Kosgeb ve TOBB'un ev sahipliğinde 2-6 haziran tarihlerinde yapılacak konferansa, çeşitli ülkelerden kobi'lerden sorumlu 80'e yakın bakan ile 100'e yakın teknokrat ile işadamının katılması bekleniyor.

Türkiye'nin üyesi bulunduğu OECD tarafından, küreselleşen dünyada girişimciliği ve KOBİ'lerin rekabet gücünü geliştirmek amacıyla düzenlenen 1. KOBİ'lerden Sorumlu Bakanlar Konferansı, 2000 yılında İtalya'nın Bologna kentinde yapılmıştı.

Türkiye'nin teklifi üzerine, ''Global Ekonomi'de Girişimciliğin Geliştirilmesi ve Yenilikçi KOBİ'ler'' konulu OECD KOBİ'lerden sorumlu 2. Bakanlar Konferansının ise OECD karar organları tarafından Türkiye'de yapılması kararlaştırıldı.
  Â
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, KOSGEB ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirilecek toplantıya, OECD üyesi ülkeler ile üye olmayan ülkelerin KOBİ'lerden sorumlu 80'e yakın Bakanı ve 1000'e yakın teknokrat ile işadamının katılması bekleniyor.
  Â
2. Bakanlar Konferansı'nın temel amaçları arasında, ''Bologna sonrasında yaÅŸanan küreselleÅŸmeyle ilgili yeni geliÅŸmelerin KOBÄ°'ler üzerinde etkilerinin deÄŸerlendirilmesi, KOBÄ°'lerin rekabet edebilirliÄŸini artıracak ve küreselleÅŸmelerini kolaylaÅŸtıracak politika giriÅŸimleri üzerinde uzlaÅŸmaya varılması, OECD üyesi ülkeler ile OECD ülkesi olmayan ülkeler arasındaki siyasi diyalog ve iÅŸbirliÄŸinin arttırılması ve KOBÄ° desteklerinde en iyi uygulamaların tespit edilerek bu doÄŸrultuda politika tavsiyelerinin geliÅŸtirilmesi" konuları yer alıyor.Â

Haberin Devamı

Konferans sonunda, ''OECD 2004 İstanbul Bakanlar Deklerasyonu'' yayınlanacak. Konferansın birinci günü olan 2 Haziran 2004'te, OECD'nin periyodik toplantılarından biri olan KOBİ Çalışma Grubu 23. Dönem Toplantısı, ikinci gününde İş Sempozyumu, 3. ve dördüncü günlerinde Bakanlar Konferansı gerçekleştirilecek. Ayrıca 2-6 Haziran 2004 tarihleri arasında da, Küresel Pazar Yeri konu başlığıyla bir diğer toplantı yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!