Ödülü bekliyoruz yatırımla büyüyoruz

Güncelleme Tarihi:

Ödülü bekliyoruz yatırımla büyüyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2004 01:37

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun liderliğinde 28 girişimcinin Ankara’da ortaklaşa inşaa ettiği Armada Alışveriş ve İş Merkezi, Uluslararası Alışveriş Merkezleri Derneği (ICSC)’nin yarışmasında Metrocity (İstanbul) ile birlikte finale kaldı.

Armada ya da Metrociy; Derneğin 19-21 Nisan tarihleri arasında Roma’da yapılacak konferansında birinci seçilirse, ‘alışveriş merkezleri oskarı’ olarak tanımlanan ödül Akmerkez’den sonra ikinci kez Türkiye’nin olacak. Armada ve Metrocity’nin finale kaldığı ‘Small New Centre’’ kategorisinde Parade (Nootdorp/Hollanda), Volme-Galerie (Hagen/Germany) alışveriş merkezleri de finalist olarak yarışacak.

Alkaş Shopping Centers Consulting LTD Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, ‘Türkiye bu alanda son yıllarda çok iddialı bir konuma yükseldi. ICSC’nin bir sonraki toplantısı da 2005’te İstanbul’da yapılacak’ dedi. Alkaş şöyle konuştu: ‘Bu kategoride alışveriş merkezi tüm özellikleriyle değerlendirilir ve biri açılışından itibaren ilk 18 ay içinde bu yarışmaya başvurabilir. Yani her alışveriş merkezi ancak bir kez yarışmaya katılabilir. ’

EK YATIRIM YAPACAĞIZ

Armada Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Ercüment Alptekin, şu anda 1000 kişinin çalıştığı alışveriş merkezinde mağazalarnı tamamına yakının dolduğunu, 21 katlı ofis blokunun da kat bazında kiralanacağını söyledi. Alptekin, yoğun talep nedeniyle ek yatırım düşündüklerini ve 20 bin metrekarelik otopark olarak kullanılan arsaya projenin devamının yapılacağını bildirdi. Alptekin şunları söyledi:

‘Bizim alışveriş merkezi projesi devam ediyor. Yan tarafına büyüme olacak. Lokasyon itibariyle Ankara’nın gelişmeye dönük hattının giriş noktasında. 21 katlı ofis blokumuz tamamlandı ve kiralanmaya başlandı. Şu anda kiralanabilir olan 17 katımız var. 645 metrekarelik katlar şeklinde kiraya vermek istiyoruz. Elçiliklerden ve yabancı firmalardan çok ciddi talep var. Armada şu anda 28 ortaklı bir yapıya sahip. Ek projeyi de en geç 2006’da açmış oluruz.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!