ODAŞ Enerji’den büyüme hamlesi

Güncelleme Tarihi:

ODAŞ Enerji’den büyüme hamlesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2014 14:52

ODAŞ Enerji, 2014 yılı Analist Toplantısı’nı Aralık ayı içerisinde İstanbul’da gerçekleştirdi. 40’a yakın borsa uzmanı ve analistinin katıldığı toplantıda, grubun faaliyetleri, finansal tabloları ve büyüme planlarıyla ilgili bilgiler verilerek, ODAŞ Enerji’nin yüksek karlılığı olan, geri dönüşü hızlı yatırım stratejilerinin sürdürüleceği belirtildi.

Haberin Devamı

Yüzde 28,60 oranındaki hissesi halka açık olan ODAŞ Enerji’nin, 330 MW kurulu güce sahip olacak yerli kömüre dayalı Çan Termik Santrali ve 2015 yılının ilk çeyreğinde işletmeye alınması planlanan 8,2 MW kurulu güce sahip Köprübaşı Hidroelektrik Santrali ile birlikte üretim varlıklarını güçlendirileceği, vurgulanan konuların başında yer aldı.

Şirket yöneticileri tarafından, ODAŞ Enerji’nin Voytron ile yürüttüğü elektrik enerjisi toptan ve perakende satışı faaliyetleri dışında, ilerleyen dönemlerde doğalgaz ticareti ve Çan’da çıkartılacak kömürün perakende satışı faaliyetlerini yürütmeyi planladığı da açıklandı.

2017 yılının ilk yarısında faaliyete girmesi beklenen Çan Termik Santrali ile ilgili olarak, bir uluslararası bağımsız değerleme şirketi tarafından yapılan analizler sonucunda, saha içerisinde toplam 24,7 milyon ton kömür rezervi bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

ÇAN'DAKİ YATIRIM İKİ YILA DEVREDE

Odaş Enerji Grubu CEO’su Burak Altay, Çan’daki yatırımları ile ilgili ayrıca şu bilgileri verdi: “2017 yılının ilk yarısında devreye girmesi planlanan termik santralimizle birlikte kömür kalitesi yüksek olan Çan sahamızda, bölgedeki diğer küçük sahaları da bünyemize katarak burayı bir elektrik üretim ve kömür tedarik merkezi yapmayı hedefliyoruz. Çan Termik Santrali, emsallerine göre üçte bir oranında daha düşük sermaye yatırımı ile hayata geçirilecek ve tesisimiz baz yük santrali olarak hizmet verecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!