Obama, halka ‘borç batağı’nı anlattı ‘Tek hedef iş’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Obama, halka ‘borç batağı’nı anlattı ‘Tek hedef iş’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2010 00:00

ABD Başkanı Barack Obama, ABD başkanlarınca her yıl yapılan “Birliğin Durumu” konuşması için ilk kez Kongre’ye hitap etti.

Obama, işsizlikle mücadeleyi bir numaralı gündem maddesi ilan ederken istihdamı artırma sözü verdi. Obama, “Ben kapıdan girmeden önce borçtaydın. Değişimin kolay olacağını söylemedim. Tek başıma yapacağım da demedim” dedi.

Gürültülü olur

“350 milyonluk ülkede demokrasi gürültülü olur” diyen Obama, şunları söyledi: “Amerika’nın 10 yıl önce 200 milyar dolar bütçe fazlası vardı. Ben görevi devraldığımda ise yıllık 1 trilyon dolardan fazla bütçe açığı vardı ve sonraki 10 yıl için de 8 trilyon dolar bütçe açığı tahmin ediliyordu. Resesyonda bu rakama 3 trilyon dolar ilave etti. Bunlar ben daha kapıdan girmeden oldu.”

Yasa istiyorum

Obama, “İnsanlar işsiz. Acı çekiyorlar. Gecikme olmaksızın masamda bir istihdam yasası istiyorum” dedi ve şöyle devam etti: “2010’da 1.5 milyon kişiye istihdam yaratılmalı. Hedefimiz iş, iş, iş. Fırtına geçti, ama hasar hâlâ ortada. Ben bu sıkıntılarla mücadele etmek için başkan oldum.”

Mükellefin parasını bankalardan alacağım

BARACK Obama, “Büyük finansal reforma ihtiyaç var” dedi ve şunları söyledi: “Vergi mükelleflerinin parasını bankalardan geri almaya kararlıyım. Bazı vergiler koyacağım. Amaç finansal piyasaları düzeltmek. Bir daha ekonominin zora düşmemesi için bu şart.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!