O, mahallenin değil dünyanın ’Muhtar’ı

Güncelleme Tarihi:

O, mahallenin değil dünyanın ’Muhtar’ı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2006 00:00

Coca-Cola International Başkanlığı’na atanan Muhtar Kent’le uzun yıllardır birlikte çalışan Anadolu Grubu İcra Başkanı Tuncay Özilhan, "O mahallenin değil, gerçek anlamda dünyanın Muhtar’ıdır. Dünyanın her yerinde tanıdıkları vardır ve o insanlarla diyaloglarını asla koparmaz" dedi.

Muhtar Kent’in yeni görevinin yanısıra Anadolu Grubu’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdüreceğini belirten Tuncay Özilhan, "Coca-Cola Yönetim Kurulu Başkanı E. Neville Isdell’e de bu şartımızı kabul etti" dedi.

ÖNÜ AÇIK DİYE BAKIYORUM:

Tuncay Özilhan, Muhtar Kent’in ileride Coca-Cola’nın bir numaralı adamı olmasına ilişkin yorumlar üzerine de şunları söyledi: "Önü açık diye bakıyorum. Coca-Cola Başkanı Isdell, Muhtar Kent’in iyi dostu. Birbirlerini çok iyi tanıyorlar. Dolayısıyla olmaması için bir neden yok diye düşünüyorum."

PATRON GİBİ ÇALIŞIYOR:

Muhtar Kent’in bugün geldiği pozisyonları hak eden ve bunlara layık bir yönetici olduğunu söyleyen Özilhan, "O’nun en önemli özelliği çok çalışkan olması. Gecesi gündüzü, cumartesi pazarı yok. Patron gibi, çoğu zaman patrondan daha çok çalışıyor, patrondan daha çok patron gibi davranıyor" diye konuştu.

İŞİN İÇİNE RUHUYLA GİRİYOR:

"Bu cümleleri söylemek için Muhtar Kent’i çok iyi tanımak gerekiyor" diyen Özilhan şöyle devam etti: "Biz, 1999’dan beri beraber çalıştık. Ondan önce de bir on yıl da iş ilişkimiz ve dostluğumuz var. Hakikaten ruhuyla işin içine giriyor. Anadolu Grubu, Coca-Cola gibi kurumsal müesseselerde işler delege edildiği için yönetici hem kendini gösterme fırsatı buluyor, hem de işin büyümesine katkıda bulunuyor. Böylece kendisini hem profesyonel, hem patron olarak görüyor ve böyle de olması gerekiyor."

SOSYAL VE YARDIMSEVER:

Muhtar Kent’in dünyanın her köşesinde insan tanıdığını ve bu insanlarla hiç bir zaman diyaloğunu koparmadığını söyleyen Özilhan, şöyle konuştu: "Muhtar, çok yardımseverdir, bir konuda ondan bir yardım isteyince bütün imkanlarını ortaya koyar ve unuttuğunuz bir anda sorunu çözümleyerek karşınıza gelir. İş hayatında da, sosyal hayatta da öyle. Gerçek manada muhtar o. Dünyanın muhtarı, mahallenin muhtarı gibi... Her tarafta tanıdığı var. Yaşamaktan, yemeden içmeden keyif alıyor. Oğlu, go-cart yarışçısı. Haftasonları cumartesi günü İtalya’da yarışa götürür. Bütün bunlara yetişebilecek zamanı yaratır."

TÜRK GENÇLERİNE EMSAL OLMALI:

Özilhan, Kent’in Coca-Cola’da zirveye tırmanmasının bütün Türk gençleri için önemli bir numune olacağını belirterek, şunları söyledi: "Kent bugün bütün Türk gençlerine çok önemli bir numune. Sıfırdan dünyanın en tanınmış markasının, en büyük şirketinin tepelerine çıkan bir yönetici. İyi, dürüst çalışırsa, gönlünü ruhunu verirse, Türk gençlerinin nerelere gelebileceğini gösteren çok güzel bir emsal. Bu açıdan Türk gençlerini yüreklendirmesi bakımından da iyi bir örnek."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!