‘Nuri Usta’, ‘Nurus’ olup, dünyaya yayıldı

Güncelleme Tarihi:

‘Nuri Usta’, ‘Nurus’ olup, dünyaya yayıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2003 01:40

Dünyanın önde gelen şirketlerine ofis mobilyası satan Nurus'un İcra Kurulu Genel Koordinatörü Renan Gökyay, ‘‘Ofis mobilyasında ‘trend belirleyen marka' olarak kalacağız. İddiamızı dünyaya yayacağız’’ dedi. Nurus’ın adı kurucusu ‘Nuri Usta’dan geliyor.

Nurus Grubu İcra Kurulu Genel Koorditörü Renan Gökyay, Türkiye'de ve dünyada ünlü markaların ofis mobilyası olduklarını, bu konudaki iddalarını sürdürmek için ‘trend belirleyen marka’ kalmaya her zaman özen göstereceklerini söyledi. Gökyay, Türkiye'nin sektörel bazda tekstil ve turizmde gösterdiği başarının mobilya sektörüne de yayılması için ‘marka bazında söz sahibi’ olmanın önemine işaret etti.

Nurus olarak yeni tasarladıkları Kiss markasının dünya lansmanını yaptıklarını hatırlatan Renan Gökyay, ‘‘Artık ofis mobilyasında çok prestijli müşteri portföyümüz var. Distribütör ağımız 20 ülkeyi aştı’’ dedi. Nurus'un kuruluşundan itibaren hep VIP markaların ofis mobilyası olmaya özen gösterdiğini belirten Gökyay şöyle konuştu:

‘‘Dedemiz Nuri Kunurkaya çok iyi bir ustaydı. Zaten Nurus markası da Nuri Usta'dan türetildi. Şirketin büyümesinden sonra değil, başlangıçtan beri hep çok önemli müşterilerimiz oldu. Mesela Ankara'nın ilk binalarından Sümerbank binası, eski Merkez Bankası binası bizim ofis uygulamalarımızdır. Yine o tarihlerde Koç Şirketi diye geçen bugünkü Koç Holding'in ofislerini de biz yapmışız.’’

ULUSLARARASI REFARANSLAR

Renan Gökyay, Nurus'un çok büyük kitlesel üretimler yapmayı hiçbir zaman düşünmediğini bunu yerine dünyada trend belirleyen markalar arasına girmeyi hedeflediğini belirtti. Gökyay, ‘‘Ofis mobilyasında trendleri belirleyen firmalar çok dinamiktir ama ölçekleri çok büyük değildir. Çünkü hedef kitle kendisi marka olmuş müşterilerdir ve onların tercihi önemlidir. İlk etapta Türkiye'deki yabancılar bizi tercih etti. BAT, IBM, BP, Glaxo Smith gibi firmalar bize döndü’’ dedi. Gökyay, bu aşamadan sonra Intel'in İsrail, Hyundai'nin İrlanda ofislerine mobilya verdiklerini söyledi. Renan Gökyay şöyle devam etti:

‘‘Şu anda Yunanistan Merkez Bankası, İrlanda Teknoloji Enstitüsü, Belçika'nın en önemli eğitim kurumlarından biri Nurus kullanıyor. Arap dünyası zor bir pazardı, oraya da girmeyi başardık. Suudi Telecom Company'i biz yeniliyoruz. Yine Suudi Arabistan'daki Voice of ABD, Katar Dünya Ticaret Örgütü Binası, Emirates'deki Telekom Operatörü artık Nurus kullanıyor. Duabi Radyo Televizyonu Binası da Nurus'u tercih etti.’’

OFİSLERE AKILLI KİSS

Nurus'un yeni markası Kiss, karmaşık iş ortamlarına beklenmedik çözümler sunabilen fonksiyonlara dayanıyor. Kiss, iki ünlü Alman tasarımcı tarafından yaratıldı. Fritz Frenker ve Anette Polholzer'in tasarımı ilk ürünler geçen yıl Ekim ayında Almanya'da Orgatec fuarında sergilendi. Alman Red Dot Enstitüsü Kiss tasarımına Best Selection Office Design 2003 listesinde yer verdi. Kiss ürünleri pratik değişikliklerle büro ortamındaki değişik iş amaçları için kullanılır hale geliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!