Nur Ger, BM WEPs 'iş dünyası sözcüsü' oldu

Güncelleme Tarihi:

Nur Ger, BM WEPs iş dünyası sözcüsü oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2016 18:22

TÜSİAD Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu Başkanlığını yürüten iş insanı Nur Ger, 2016 yılından itibaren 2 yıl süreyle Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (UN WEPs) İş Dünyası Sözcüsü olarak atandı.

Haberin Devamı

UN WEPs Liderlik Grubu’na da dâhil edilen Nur Ger, ABD’nin New York şehrindeki  Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri Yıllık Konferansı'nın (UN WEPs Annual Event)  15 Mart’taki ana oturumuna özel konuşmacı olarak katılacak.  

UN WEPs,özel sektöre; iş yerlerinde, piyasalarda ve toplum genelinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için dikkate almaları gereken önemli noktaları sunuyor. Ve üyelerinden bu eşitliği ilerletecek şirket politikaları oluşturmaya yönelik 7 ilkeye taahhüt vermelerini istiyor.

Türkiye, artarak katılım gösteren WEPs imzacılarıyla, 56 ülke içinde en çok imzacısı olan beşinci ülke konumunda. Nur Ger’in sahibi olduğu SUTEKS Group, Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi İlkeleri Sözleşmesi'ni imzalayan Türkiye'deki ilk KOBİ olma özelliği taşıyor.

 

BAKMADAN GEÇME!