Nükleer ikilemi

Güncelleme Tarihi:

Nükleer ikilemi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2016 21:42

Tekfen Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gigin, nükleer santralın Türkiye’de her türlü detayına hâkim olmadan kamuoyunda ciddi tartışmalar başladığını belirterek, “Biz orada iş alırsak belki milyar dolarlık bir kısmın bir parçası olabiliriz. Ama bu kısa dönemde bize katma değer yaratırken orta ve uzun vadede korumak istediğimiz marka imajımıza ters mi düşer? İkilem bu” dedi.

Haberin Devamı

TEKFEN Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gigin, nükleer santralın müteahhitlik tarafına yönelik çok davet aldıklarını belirterek, ikilem içinde olduklarını söyledi. Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı’nın (TEMA) kurucu üyesi olduğunu belirten Gigin, “Yeterince konunun her türlü detayına hakim olmadan kamuoyunda ciddi bir tartışma başlıyor. İyi midir kötü müdür gibi. Çok davet var. Çünkü nükleer müteahhitlik uzmanlığı Türkiye’de olmayan bir şey. Ama ona en yakın birkaç şirket var. İmalatıyla, mühendisliğiyle ve iş güvenliği ile baktığımızda Tekfen de onlardan bir tanesi. Yapılabilirliğinin ötesinde bizim tarttığımız şey itibarımıza ne katar ne götürür. Tabii ki çok büyük bir proje. Biz orada iş alırsak belki milyar dolarlık bir kısmın bir parçası olabiliriz. Ama bu orta ve uzun vadede korumak istediğimiz marka imajımıza ters mi düşer? İkilem bu” dedi. “Biz bu işin içinde olmalı mıyız” sorusunu kendi içlerinde sorduklarını dile getiren Gigin, “Bazı arkadaşlar (Birisi bu işi yapacak, uzmanlık bizde var, niye mesafeli duruyoruz) diyorlar. Bazı arkadaşlarımız da global ısınmanın etkileri, 40-50 yıl için düşünüyorsunuz bu iptal edilecek, nükleer atıklar nerede depolanacak, 50 yıl sonra Tekfen anılırken ‘bak bu projenin içinde Tekfen de vardı’ dedirtecek miyiz? Davet ederlerse ‘icabet eder miyiz’ konusunu tartışıyoruz. Karar vermiş değiliz” dedi.

Haberin Devamı

AVRUPA’DA KONUTA GİRECEK

Tekfen’in davetiyle 60. kuruluş yıldönümü nedeniyle Bakü’de katıldığımız toplantıda gazetecilerle sohbet eden Gigin, gayrimenkul yatırımlarını toplam faaliyet büyüklüğü içindeki payını yüzde 3’den 15’lere çıkarmayı hedeflediklerini anlattı. Gigin, yatırımlar için sadece Türkiye’yi düşünmediklerini söyledi.

Gayrimenkul yatırımını Avrupa’da yapmayı düşündüklerini ifade eden Gigin, “Bugün Avrupa’da birçok ülkede paranızı yatırdığınız zaman banka size negatif faiz veriyor. Parayı birilerine vermekte zorlanıyorlar. Çünkü uyuyan bir ekonomi var. Avrupada demografik bir zaman bombası var. Sosyal sigorta sisteminin ayakta durabilmesi için çalışan nüfusunun emekli nüfusunu besleyebilecek kadar artması lazım. Bu olmadığı zaman sosyal sigorta sistemi de çökecek. Şurası bir gerçek göç kaçınılmaz. Peki o insanlar geldiklerinde nerede oturacaklar? Doğru dürüst tedbir alan yok. Biz orada fırsat görüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

YENİ PLATFORMLAR MAYISTA

HAZAR Denizi’nde faaliyet gösteren 3 petrol platformunu imal eden Tekfen Holding, 4. ve 5. platformların da montaj ve inşaat işlerini yürütüyor. Bu platformların da 2017 yılının mayıs ayında denize indirilmesi planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!